Date companie
 
 
 
 

Guvernul continuă negocierile cu delegația FMI

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Februarie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : fmi, guvern, discutii, ialomitianu, finantelor, ministrul
 

Ministrul Finanțelor, Gheorghe Ialomițianu, s-a întâlnit cu delegația FMI și a declarat, la finalul discuțiilor, că nicio companie de stat nu se află, încă, pe lista privatizărilor. Guvernantul susține că o întreprindere se poate salva printr-o strategie eficientă.

GHEORGHE IALOMITIANU, ministrul Finanțelor "Dacã se ajunge la concluzia cã privatizarea va fi metoda de a trece pe profit, sigur, se va lua decizia."

Totodată, ministrul a negat că Fondul Monetar Internațional ar fi cerut statului să-i despăgubească pe deponenții Fondului Național de Investiții.

GHEORGHE IALOMITIANU, ministrul Finanțelor "Dar nu s-a pus problema ca cei de la FNI, păgubiții, să fie despăgubiți de bugetul de stat. Se lucreazã la o lege privind functionarea institutiilor de stat, care sunt în situatia de a plãti unele despãgubiri."

Reprezentantul misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, este mulțumit de discuțiile purtate cu ministrul Finanțelor, dar nu-și va prezenta concluziile decât la sfârșitul misiunii. Delegația FMI va părăsi România pe 8 februarie. Până atunci, se fac ultimele retușuri ale noului acord pe care țara noastră intenționează să îl încheie cu FMI, Comisia Europeană și Banca Mondială.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2