Date companie
 
 
 
 

Guvernul continuă negocierile cu delegația FMI

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Februarie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : fmi, guvern, discutii, ialomitianu, finantelor, ministrul
 

Ministrul Finanțelor, Gheorghe Ialomițianu, s-a întâlnit cu delegația FMI și a declarat, la finalul discuțiilor, că nicio companie de stat nu se află, încă, pe lista privatizărilor. Guvernantul susține că o întreprindere se poate salva printr-o strategie eficientă.

GHEORGHE IALOMITIANU, ministrul Finanțelor "Dacã se ajunge la concluzia cã privatizarea va fi metoda de a trece pe profit, sigur, se va lua decizia."

Totodată, ministrul a negat că Fondul Monetar Internațional ar fi cerut statului să-i despăgubească pe deponenții Fondului Național de Investiții.

GHEORGHE IALOMITIANU, ministrul Finanțelor "Dar nu s-a pus problema ca cei de la FNI, păgubiții, să fie despăgubiți de bugetul de stat. Se lucreazã la o lege privind functionarea institutiilor de stat, care sunt în situatia de a plãti unele despãgubiri."

Reprezentantul misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, este mulțumit de discuțiile purtate cu ministrul Finanțelor, dar nu-și va prezenta concluziile decât la sfârșitul misiunii. Delegația FMI va părăsi România pe 8 februarie. Până atunci, se fac ultimele retușuri ale noului acord pe care țara noastră intenționează să îl încheie cu FMI, Comisia Europeană și Banca Mondială.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Programul de guvernare și lista miniștrilor, aprobate ( 10 Februarie 2020 )

  Componența Guvernului Orban și programul de guvernare, aprobate de conducerea PNL! Liberalii au explicat astăzi că formula Cabinetului rămâne aceeași. La fel și programul de guvernare, pe baza căruia Guvernul a fost învestit inițial. Din document au fost scoase însă obiectivele realizare. În schimb au fost adăugate câteva măsuri, din domeniul fondurilor europene, al lucrărilor publice și afacerilor interne.

 • Guvernul Orban II, în pregătire ( 7 Februarie 2020 )

  Lista Guvernului Orban II și programul de guvernare ar urma să fie prezentate Parlamentului, la începutul săptămânii viitoare. Conform legii, candidatul pentru funcția de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile...

 • Moțiunea de cenzură, depusă în Parlament ( 30 Ianuarie 2020 )

  PSD și UDMR s-au ținut de cuvânt și au depus, la Parlament, moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Orban. Moțiunea are ca argument încalcarea gravă a standardelor electorale. În textul moțiunii se arată că...

 • Comisia de admitere la Academia de Poliție, sancționată pentru o eroare de corectare ( 24 Ianuarie 2020 )

  O comisie pentru examenul de admitere în Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” a acționat eronat, atunci când a anulat răspunsurile unei tinere pe motiv că a fost depășit spațiul alocat pentru fiecare întrebare.

 • Sesiune extraordinară a Parlamentului, pentru asumarea răspunderii Guvernului pe legea alegerii primarilor în două tururi ( 20 Ianuarie 2020 )

  Președintele Klaus Iohannis cheamă parlamentarii din vacanță, la serviciu! Președintele a trimis Camerei Deputaților și Senatului două scrisori prin care solicită convocarea unei sesiuni extraordinare parlamentare...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2