Date companie
 
 
 
 

Guvernul nu are bani pentru bătrânii de la azil

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Aprilie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, spital, bani, finantare, batrani, centre
 

Sute de bătrâni, imobilizați la pat și cu grave probleme de sănătate, riscă să ajungă în stradă. Vârstnicii și-au găsit adăpost în centrele înființate în locul spitalelor mici care au fost închise în 2011. Finanțarea acestor centre a intrat însă în impas, odată cu instalarea noului Guvern, pentru că nu a fost legiferată prelungirea programului de finanțare pentru căminele de bătrâni. În noiembrie si decembrie anul trecut, banii au venit din fondul de rezerva al Guvernului, apoi căminele au rămas la mila autorităților locale. Însă acum nici acestea nu mai au bani.

AMBIANȚĂ "Să trăiți că ați venit pe la noi, sa vedeti cum trăim noi aici."

47 de pensionari îsi trăiesc bătrânețile în căminul din comuna Vintilă Vodă, județul Buzău. De bine de rău, oamenii au unde să pună capul pe pernă seara și primesc trei mese calde pe zi.

VOX "Varză cu carne, o nebunie de mâncare. Să știți că mâncarea de acasă pe care o face soția sau mama nu seamănă cu asta la cazan, care este nemaipomenită."

VOX "Soțul a murit, băiatul s-a însurat și a uitat de mine. Să știți că nu exagerez, mai bine ca într-o familie, un colectiv nemaipomenit."

AMBIANȚĂ "Sunt mulțumit tare de tot personalul de aici."

În total, 19 de cămine pentru persoane vârstnice au rămas fără finanțare și sunt în pericol să fie închise. Ca urmare a presiunilor exercitate de parlamentarii din județele în care funcționează cămine de bătrâni, fostul ministrul al Muncii, Ana Costea a solicitat Ministerului Finanțelor să sprijine autoritățile publice locale în finanțarea acestor centre.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2