Date companie
 
 
 
 

Guvernul operează modificări privind Pilonul II de pensii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Decembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pensii, contributii, comision, pilon, danca
 

Românii nu mai au posibilitatea de a renunța la contribuțiile pentru Pilonul II de pensii. Articolul din Ordonanța 114 privind Pilonul II de pensii, a fost modificat de Cabinetul Orban, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ionel Dancă, vineri seară, după a doua ședință de Guvern.

IONEL DANCĂ, purtător de cuvânt al Guvernului „În ceea ce privește opționalitatea contribuabililor între Pilonul I și Pilonul II de pensii, dat fiind faptul că aceasta nu a funcționat în realitate, numărul celor care numărul celor care au făcut o astfel de alegere este infim. Această prevedere se abrogă de asemenea.”

Guvernul încearcă, astfel, să corecteze prevederile Ordonanței de Guvern 114 care au provocat șocuri în sistemul de pensii private.

IONEL DANCĂ, purtător de cuvânt al Guvernului „Sunt patru condiții esențiale care au afectat grav funcționarea fondurilor de administrare a Pilonului II de pensii și prin proiectul de lege dezbătut în această seară aceste prevederi se modifică radical, respectiv cerința de majorare suplimentară a capitalului pentru administratorii fondurilor de pensii private se abrogă și se revine la condiția din Legea 411/2004 care cerea o constituire a unui capital de 4 milioane de euro la deschiderea unui Pilon de administrare a pensiilor private.”

Dancă a mai precizat că exisată propuneri de modificare și cu privire comisioanele de administrare. Astfel, comisionul de administrare de până la 1% din valoarea contribuțiilor virate la Pilonul II de pensii se diminuează la 0,5%, iar din acești 0,5%, 0,1 puncte procentuale reprezintă comisionul pe care-l încasează Casa Națională de Pensii, spre deosebire de 0,5 puncte procentuale cum era prevazut în Ordonanța 114.


Guvernul operează modificări privind Pilonul II de pensii

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2