Date companie
 
 
 
 

Guvernul Ponta, în război cu primăriile, pentru banii alocați de Cabinetul Ungureanu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Mai 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ponta, guvern, bani, primarii, ungureanu
 

Decizia Cabinetului Ponta de a retrage fondurile alocate primăriilor, de Guvernul Ungureanu, încalcă hotărârea Curții Constituționale, potrivit căreia, edilii pot folosi sumele în cauză, dacă au arierate sau cofinanțează proiecte europene. Premierul Victor Ponta spune, însă, că 810 din cele peste 1.600 de primării au primit nejustificat bani din fondul de rezervă. Există, însă, primării care nu-și pot achita restanțele acumulate la furnizori, din cauza blocării conturilor.

VICTOR PONTA, premierul României "La cele 810, erau direct bani, suta la suta bani de campanie electorală. La celelalte, sunt, în acest moment, în verificare, pentru că acolo unde aveau datorii au primit, în unele cazuri, de 5 ori mai mulți bani decât acele datorii."

MARIANA CÂMPEANU, ministrul Muncii "Eu cred că, dacă avea datorii, le plătea. Eu cred că banii care nu au fost utilizați nu erau pentru datoriile pe care le aveau primăriile, pentru că au avut destul timp să plătească acele datorii."

În luna aprilie, Guvernul Ungureanu a repartizat primăriilor aproximativ 650 de milioane de lei, însă jumătate din această sumă a fost deja recuperată de noul Executiv.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2