Date companie
 
 
 
 

Guvernul promite TVA scăzut la alimente, din ianuarie 2013

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Iulie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ponta, guvern, alimente, tva, ianuarie
 

Referendumul bate la ușă, iar Guvernul face promisiuni! Potrivit premierului Victor Ponta, taxa pe valoarea adãugatã la alimente o să scadă! Nu acum, ci din ianuarie, anul vitor. Astfel, Guvernul vrea să micșoreze TVA la produsele agro-alimentare de bază, de la 24 la sută, cât este în prezent, la 9%. Premierul Victor Ponta a declarat că măsura este inclusã în proiectul de buget pe 2013.

VICTOR PONTA, premierul României "Acesta este un program fundamental al actualului Guvern și ne dorim ca efectele pe care le-am calculat, de scădere a prețurilor si de combatere a evaziunii fiscale, vor arăta în 2013 un efect pozitiv."

Măsura propusă de Guvernul Ponta este văzută cu ochi buni.

prin telefon: SORIN MINEA, președinte Romalimenta "O reducere a TVA duce la un profit direct pentru consumatorul final, o scădere de 15% relaxează piața și să crească consumul."

prin telefon: IONEL BLĂNCULESCU, consultant financiar "E o masură importantă de relansare economică. Cetățenii vor putea cumpăra alimente cu prețuri mai reduse, iar la bugetul statului e de preferat să încasezi 9% în totalitate decât 24, numai pe hârtie."

Victor Ponta a mai spus că, printre măsurile care vor fi aplicate din ianuarie 2013, se numără și reducerea tarifului pentru irigații cu 50 de lei la mia de metri cubi, precum si acordarea de despăgubiri fermierilor afectați de secetă. O altă intenție se referă la suplimentarea fondurilor pentru infrastructura rurală. La acest capitol este nevoie, însă, de acordul Comisiei Europene.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Protest Greenpeace pentru Roșia Montană, în Piața Victoriei ( 7 Iulie 2021 )

    Protest, la ușa Guvernului! Membrii organizației de mediu Greenpeace au protestat, miercuri, în Piața Victoriei, față de posibila retragere a dosarului de înscriere în Patrimoniul UNESCO a sitului Roșia Montană.

  • Se scumpește carnea de porc ( 9 Iunie 2021 )

    Carnea de porc s-ar putea scumpi cu 25%, în lunile următoare, pe fondul scumpirii furajelor. Și asta deși se înregistrează un minimum istoric al valorii porcilor la poarta fermei. Avertismentul vine din partea...

  • Ajutor financiar de la stat, pentru închiderea definitivă a minelor necompetitive ( 8 Aprilie 2021 )

    Ajutor financiar, pentru închiderea minelor necompetitive! Potrivit proiectelor propuse de Ministerul Energiei și adoptate, miercuri, prin două Hotărâri de Guvern, peste 100 de milioane de lei se vor aloca în scopul...

  • Produsele de post care conțin aditivi pot fi periculoase ( 25 Martie 2021 )

    În postul Paștelui, conform tradiției, credincioșii consumă produse vegetale, iar alimentele care conțin proteină animală sunt eliminate din meniul zilnic. Pentru a veni în întâmpinarea celor care postesc, industria...

  • România, fruntașă la risipa de alimente ( 10 Martie 2021 )

    România are un nivel scăzut de trai, comparativ cu alte state europene, dar, în mod surprinzător, se situează printre țările fruntașe la risipa de hrană. Totuși, românii au devenit conștienți de această risipă...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2