Date companie
 
 
 
 

Guvernul reduce fodurile alocate unor ministere și majorează bugetele altor ministere

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Ianuarie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, proiect, buget, ministerul, finantelor, 2017, grindeanu
 

Guvernul reduce fondurile pentru Educație, Interne, Apărare și servicii secrete. În proiectul de buget pentru 2017, Executivul condus de Sorin Grindeanu a majorat bugetele pentru asistență socială, Agricultură sau Transporturi, ultimele aproape exclusiv pe baza estimării absorbției de fonduri europene. Potrivit proiectului de buget pe acest an, publicat de Ministerul Finanțelor, pentru Administrația Prezidențială se va aloca o sumă mai mică cu 4% față de anul trecut. Principalele scăderi sunt la cheltuielile de capital, unde fondurile se reduc cu 40%. De asemenea, președintele Klaus Iohannis va avea la dispoziție cu 1,9% mai puțini bani pentru deplasări, iar fondurile pentru protocol scad cu 15,6%.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter  "Odată cu scăderea numărului de parlamentari s-au redus semnificativ și bugetele celor două camere ale Legislativului. Astfel, bugetul Senatului se reduce cu 16,8%, în timp ce Camera Deputaților are un buget cu 13% mai mic față de 2016."

Dintre ministere, cea mai mare scădere este înregistrată de Ministerul Dezvoltării Regionale, care are un buget total de 7,1 miliarde lei, în scădere cu 14,5% față de anul trecut. Alte ministere care primesc fonduri mai mici sunt Ministerul Educației Naționale, 8,24 miliarde lei, Ministerul Tineretului și Sportului, 410,9 milioane lei, Ministerul Energiei 466,9 milioane lei, ca urmare a reducerii subvențiilor cu 72%.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2