Date companie
 
 
 
 

Guvernul renunță la fiscalizarea bacșișului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Mai 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, bani, lege, finante, ordonanta, registrul, avocatul, poporului, bacsis, teodorovici, renunta
 

Guvernul renunță la impozitarea bacșișului! Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a motivat decizia prin faptul că, deși taxarea bacșișului a fost introdusă la solicitarea mediului de afaceri, aplicarea măsurii ar fi extrem de dificilă.

EUGEN TEODOROVICI, ministrul Finanțelor "Din păcate nu se poate reglementa în toate spețele sale."

Odată cu eliminarea taxării bacșișului, va dispărea și obligativitatea deținerii registrului de bani personali pentru angajați. Teodorovici a precizat că prevederile ordonanței se aplică până la eliminarea acesteia, pentru bonurile fiscale emise pentru bacșiș până la 1 iunie comercianții fiind impozitați cu 16%.

EUGEN TEODOROVICI, ministrul Finanțelor "Odată ce spunem foarte clar că bacșișul nu se mai reglementează și nu mai devine obligație, revenim la normal, cu precizarea că agenții economici trebuie să aibă grijă să nu mai aibă sume suplimentare în casă față de ceea ce încasează în mod oficial."

Potrivit șefului de la Finanțe, modificarea ar putea fi votată de la 1 iunie, de către Parlament. Ordonanța privind fiscalizarea bacsisului a fost în vigoare o săptămână, timp în care a fost puternic contestată.

NATALIA MANOLESCU, reporter "Avocatul Poporului a sesizat astazi Curtea Constitutionala privind ordonanța bacșișului. In opinia acestuia, actul normativ afectează drepturi fundamentale, ca libertatea economică și liberul acces la justiție. Totodată, Avocatul Poporului sustine ca legea ar crea premisele unor abuzuri."

Eugen Teodorovici, a avut vineri consultări privind fiscalizarea bacșișului cu reprezentanți ai industriei HoReCa, inclusiv din segmentul de piață al livrărilor la domiciliu, dar și reprezentanți ai organizațiilor patronale și sindicale din industria funizorilor de servicii de taximetrie. Ministrul Finanțelor nu a precizat, însă, cum își vor recupera patronii cheltuielile cu modiifcarea caselor de marcat.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2