Date companie
 
 
 
 

Guvernul și sindicatele, tot în dezacord

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Mai 2023
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Carbunaru greva Educatie
 

Sindicatele din Educație cer, Guvernul dă cât poate, adică nimic din ceea ce așteaptă cadrele didactice! Conform declarației de duminică a purtătorului de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, Ordonanța de Urgență care va asigura majorări ale veniturilor pentru personalul didactic, auxiliar și nedidactic este pregătită, iar Guvernul începe negocierile cu sindicatele pentru noua grilă de salarizare, care trebuie să fie gata până la 15 iulie. Cărbunaru a precizat că, din dispoziția premierului Nicolae Ciucă, începând de luni, ministrul Muncii, Marius Budăi, începe dialogul cu reprezentații sindicatelor, în primul rând din sistemul de învățământ. La solicitarea de majorare a salariilor din Educație, guvernanții și-au menținut oferta de acordare a unei prime de 2.500 de lei pentru cariera didactică și 1.000 de lei pentru personalul nedidactic, deși dascălii greviști resping vehement propunerea.

DAN CĂRBUNARU, purtător de cuvânt al Guvernului ”Este un efort bugetar care depășește suma de 700 de milioane de lei cu resurse europene. 410 milioane de lei bani europeni din Programul Educație și ocupare perioada 2021 – 2027, respectiv 313 milioane lei din bugetul național. Așadar, în total, 723 de milioane de lei, care se vor adăuga la cele 300 de milioane de lei alocate pentru majorarea veniturilor personalului nedidactic din Anexa 8, lucru care s-a întâmplat deja. Împreună sunt 1 miliard 23 de milioane de lei, pe care Guvernul îi alocă pentru majorarea veniturilor personalului din sistemul educațional.”

Dan Cărbunaru a lansat și un apel către cadrele didactice, să se întoarcă la catedră, pentru că elevii trebuie să încheie anul școlar. După declarația purtătorului de cuvânt al Guvernului, a venit și o reacție din partea sindicatelor din Eucație. Liderul Federației Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret”, Marius Nistor, a declarat că angajații din sistemul de învățământ vor continua greva și că nu renunță nici la protestul programat marți, la București, la care vor participa 20.000 de oameni. Referitor la posibilitatea amânării examenelor naționale, Nistor a spus că ”este posibil orice, atâta vreme cât avem un astfel de comportament din partea Guvernului”.


Guvernul și sindicatele, tot în dezacord

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2