Date companie
 
 
 
 

Guvernul vrea să majoreze la 400 de lei pensia minimă, anul viitor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Septembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, pensionari, ministerul, muncii, propunere, 2015, rovana, plumb, pensia, minima, majoreze
 

Veste bună pentru pensionari! Guvernul anunță majorarea pensiei minime, de la 350 de lei, la 400 de lei, începând de anul viitor. Deocamdată, este doar o propunere analizată de Ministerul Muncii.

ROVANA PLUMB, ministrul Muncii "Aș vrea să mai transmit un mesaj pentru pensionari, cei care au muncit și au trudit o viață, că vom continua măsurile reparatorii, în special cu respectarea legislației, în așa fel încât, de la 1 ianuarie 2015, pensia minimă să fie majorată, conform legii, cu 5%. Luăm în calcul și majorarea pensiilor mici, începând cu 2015. Lucrăm cu Ministerul de Finanțe."

DOINA PÎRCĂLABU, fost președinte, Casa Națională de Pensii "Cuantumul acestei pensii minim garantat, de 350 de lei, nu a mai fost modificat din 2009. În ceea ce privește punctul de pensie, s-au mai produs 2 majorări."

De asemenea, românii cu pensii până la 700 de lei, care au contribuit zeci de ani la sistemul de pensii, ar putea beneficia și ei de o majorare.

LIVIU POP, senator PSD "E foarte important să ne uităm și la acei pensionari care au contribuit la sistemul de pensii 30-40 de ani și, astăzi, au o pensie de 400-500 de lei. E foarte delicată analiza și, de aceea, orice detaliu trebuie luat în calcul."

Executivul va lua o decizie privind mărirea pensiei minime, după ce va purta discuții cu Fondul Monetar Internațional și Comisia Europene.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2