Date companie
 
 
 
 

Haitele de lupi atacă oile, într-un sat de lângă Suceava

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Decembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : oi, suceava, autoritati, case, stana, sat, lupi
 

Zeci de oi sfâșiate de lupi într-o singură noapte, într-un sat din județul Suceava! Autoritatile sunt în alertă, mai ales că satul se află la doar cinci kilometri de orașul Suceava, iar localnicilor le e teamă să mai iasă din case. Lupii au atacat prima oară, în toiul nopții, o stână situată în apropierea caselor din localitatea Mihoveni. Dimineața, ciobanii au găsit oile sfâșiate, răspândite în jurul stânei.

VOX ”Treaba nu-i bună! Prima au găsit-o, acolo, ruptă si, apoi, 18 oi, toate fărâmate, rupte. Erau lupii acolo și au intrat în tufe, acolo. Ce am rupte și sfărâmate, cu toate, sunt vreo 38.

Noaptea, sătenii au dat alarma, dar s-au trezit înconjurați de lupi.

VOX ”Când am dat lanterna mai bine, lupul! Am strigat că este lupul și când colo, în spatele lui, încă patru.”

De frica lupilor, oamenii nu mai îndrăznesc să iasă nici ziua din case. Ca să scape de fiare, sătenii s-au hotărât să ceară ajutorul autoritatilor.

VOX ”- Se teme lumea? - Dar cum să nu se teamă! Au venit și aseară. Umblă oameni bătrâni, umblă copiii, dă de o haită, de asta. Câinii te omoară, dar lupii!”

VOX ”Atacă și oameni și caii, mai ales când sunt în haită.”

VASILE SEMENIUC, purtător de cuvânt, D.S.V. Suceava ”Se fac investigații. Să vedem cum se extinde, dacă apar manifestări nervoase la aceste animale care au fost mușcate.”

Pagubele sunt mari. Urmeaza sa se stabileasca daca animalele care au atacat sunt turbate.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • A fost sfințită piatra de temelie a mânăstirii greco-catolice de la Stâna de Vale ( 3 Iunie 2021 )

  Moment special, în stațiunea Stâna de Vale, din județul Bihor! Acolo a fost oficiată o slujbă de sfințire a pietrei de temelie și locului în care va fi ridicată, pentru început o biserică, apoi întregul complex monahal...

 • Trei tineri și-au pierdut viața într-un accident cumplit, în județul Suceava ( 16 Mai 2021 )

  Tragedie pe șosea, noaptea trecută, în localitatea Poiana Stampei din județul Suceava. Un șofer a pierdut controlul volanului, iar autoturismul în care se aflau alte două persoane s-a răsturnat pe câmp. Impactul le-a fost fatal tuturor pasagerilor mașinii, tineri cu vârste cuprinse între 23 și 30 de ani.

 • Stațiunea Stâna de Vale, loc de poveste ( 4 Aprilie 2021 )

  Stațiunea Stâna de Vale din Masivul Vlădeasa, județul Bihor atrage ca un magnet turiștii de toate vârstele, din țară și din străinătate. Oamenii vin aici pentru relaxare, sporturi în aer liber sau drumeții, pentru a respira...

 • Doi lupi, filmați într-o pădure din Piatra Craiului ( 23 Martie 2021 )

  Imagini spectaculoase în Parcul Național Piatra Craiului! Doi lupi au fost filmați într-o pădure, de camerele de monitorizare a faunei montate de specialiștii Regiei Naționale Romsilva, care analizează culoarele de trecere dintre Piatra Craiului și Bucegi. 

 • Zăpadă, aer curat și servicii ireproșabile, la Stâna de Vale ( 21 Martie 2021 )

  Iarna prelungită este pe sufletul turiștilor mari și mici, care aleg stațiunea Stâna de Vale din județul Bihor, ca destinație de vacanță ori pentru a petrece weekend-ul. Supranumită Perla Apusenilor, stațiunea este...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2