Date companie
 
 
 
 

Hala Matache, demolată și strămutată cu scandal

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Martie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : primaria, autorizatie, capitalei, hala, matache, ONG, demolare, asociatia, salvati, dan, stramutare, bucurestiul
 

Demolare cu scandal, în București! Luni-seară a început demolarea Halei Matache, clãdire consideratã monument istoric. Aceasta urmeazã sa fie strămutată pe un alt teren, pentru a face loc unei strãzi care va fluidiza traficul din centrul Capitalei. Mai mulți reprezentanți ai unor ONG-uri care se opun demolării și strămutării au protestat în fața clădirii.

NICUȘOR DAN, președinte, Asociația Salvați Bucureștiul "Se demoleazã noaptea, la ora 12 și la zero grade, ceea ce înseamnã cã e deja ceva care nu e în regulã. Este o operțiune total inutilã și mai scumpã. Am dovedit cã a face aceeași lãțime de șosea, ocolind monumentul, este o soluție cu 600.000 de euro mai ieftinã, decat a demola și a reconstrui."

Potrivit reprezentanților Primãriei Capitalei, mutarea Halei Matache este necesarã pentru a face loc magistralei rutiere Buzești-Berzei. Reamplasarea monumentului istoric se face în baza unei autorizații emisã de Primăria Municipiului Bcurești.

IRINA ZAMFIRESCU, reprezentant organizație nonguvernamentală "Am întețeles cã avizul a fost emis chiar astãzi. Ar fi un model de operativitate a Primãriei Generale."

La câteva ore dupã începerea demolãrii, reprezentanții primãriei au trimis un comunicat de presã în care au precizat cã autorizatia s-a eliberat in conditiile legii.

NICUȘOR DAN, președinte, Asociația Salvați Bucureștiul "Hala Matache este simbolul unui cartier istoric era o mare oportunitate turisticã pentru București din pãcate noi dãm cu piciorul la aceste oportunitãți."

IRINA ZAMFIRESCU, reprezentant organizație nonguvernamentală "Existã un aviz de reconsolidare a Halei Matache, emis acum aproximativ un an jumate. Primãria abia la un an de la emiterea lui a început sã punã în siguranțã Hala."

Reprezentanții organizațiilor nonguvernamentale susțin că Hala Matache trebuia consolidatã, și nu dãrâmatã.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2