Date companie
 
 
 
 

Harta pestei porcine din țara noastră întocmită de Comisia Europeană, semnal de alarmă pentru România

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 August 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, judete, comisia, europeana, harta, pesta, porcina
 

Semnal de alarmă pentru România, transmis de la Bruxelles! Un document de lucru al Comisiei Europene, întocmit în baza datelor deținute de autoritățile române, arată că pesta porcina africana s-ar putea extinde alarmant, în perioada următoare, afectând mai bine de jumătate din țară. Potrivit site-ului ziare.com, pe harta întocmită de Comisia Europeana sunt marcate cu roșu 17 județe, dintre cele 41 ale României. În 11 dintre acestea, însemnând Satu-Mare, Bihor, Tulcea, Constanța, Brăila, Ialomița, Galați, Călărași, Ilfov și Sălaj, pesta porcină africană este deja confirmată. În celelate 6 județe marcate cu roșu pe hartă, adică Vaslui, Vrancea, Bacău, Buzău, Prahova și Giurgiu, boala n-ar fi ajuns, încă.

ROXANA DUMITRICĂ, reporter ”Aceeași sursă citează un comunicat al Autorității Sanitare Veterinare, în care se precizează că în zona roșie sunt incluse județele în care pesta evoluează în exploatațiile de porcine domestice și/sau la mistreți, dar și județele limitrofe acestora, în care NU sunt identificate focare, dar sunt considerate ca fiind expuse unui risc crescut de contaminare.”

Totodată, alte 13 judete sunt incluse, parțial sau total, pe lista zonelor pe care A.N.S.V.S.A. le numește "tampon" și care sunt "aflate între zonele de risc și cele libere de boală. Pe harta Comisiei Europene există și zone marcate cu albastru, în care există, de asemenea, risc de extindere a pestei porcine din cauza proximității "față de populația de porci sălbatici infectată". Prin urmare, există riscul ca, în curând, pesta porcină africană să cuprindă 30 de țe. Pe măsură ce pesta se extinde, va crește riscul să apară și în cele 11 județe considerate ferite de riscul de infestare. Astfel, România ar deveni țara membră UE cu cele mai extinse teritorii afectate de pesta porcina africană.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2