Date companie
 
 
 
 

Hidroelectrica iese din insolvență, dar face concedieri și restructurează întreaga activitate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : capitala, protest, salariati, energie, insolventa, disponibilizati, concediere, hidroelectrica, hidroserv, microhidrocentrale
 

Hidroelectrica se pregătește să iasă din insolvență! Administratorul judiciar al companiei, Remus Borza, a specificat data de 26 iunie pentru ieșirea din insolvență, dar a venit și cu o veste proastă: în perioada următoare, vor fi disponibilizați 650 de salariați. Compania a cerut intrarea în insolvență în iunie 2012 și, ulterior, a denunțat mai multe contracte directe de vânzare a energiei. În prezent, energia hidro este vândută direct numai către patru mari unități economice. Hidroelectrica are 13 sucursale și 4.900 de angajați. Acestora li se adaugă 2500 de salariați din cele 8 hidroservuri, unități responsabile cu asigurarea mentenanței utilajelor companiei.

DECEBAL SULEA, președinte, Hidrosind "Ar urma să reorganizeze sucursalele și, atunci, de la Hidroelectrica, ar mai pleca încă 300 de persoane, până în 26 iunie. Și mai sunt 300 de la microhidrocentrale, care pleacă până la finalul anului, dacă le vinde."

Sucursalele Hidroelectrica de la Târgu-Jiu, Caransebeș, Oradea, Sibiu, Sebeș și Buzău vor fi desființate, iar cele 158 de microhidrocentrale ale companiei vor face obiectul unor licitații internaționale, în perioada iunie-septembrie 2013. Reprezentanții companiei speră să obțină, din licitații, între 150 și 200 de milioane de euro.

REMUS BORZA, administrator judiciar, Hidroelectrica "Sunt patru procese mari în derulare! Fuziunea celor opt hidroservuri, până la 31 mai și comasarea celor treisprezece sucursale în opt. Un alt proces important este vânzarea MHC-urilor, care va capitaliza compania, și implemetarea managementului profesionist.

Nemulțumiți de măsurile de concediere anunțate, 1.500 de angajați de la Hidroelectrica și de la hidroservuri vor participa, sâmbăta viitoare, la un miting de protest, în Capitală.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2