Date companie
 
 
 
 

Hidroelectrica iese din insolvență, dar face concedieri și restructurează întreaga activitate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : capitala, protest, salariati, energie, insolventa, disponibilizati, concediere, hidroelectrica, hidroserv, microhidrocentrale
 

Hidroelectrica se pregătește să iasă din insolvență! Administratorul judiciar al companiei, Remus Borza, a specificat data de 26 iunie pentru ieșirea din insolvență, dar a venit și cu o veste proastă: în perioada următoare, vor fi disponibilizați 650 de salariați. Compania a cerut intrarea în insolvență în iunie 2012 și, ulterior, a denunțat mai multe contracte directe de vânzare a energiei. În prezent, energia hidro este vândută direct numai către patru mari unități economice. Hidroelectrica are 13 sucursale și 4.900 de angajați. Acestora li se adaugă 2500 de salariați din cele 8 hidroservuri, unități responsabile cu asigurarea mentenanței utilajelor companiei.

DECEBAL SULEA, președinte, Hidrosind "Ar urma să reorganizeze sucursalele și, atunci, de la Hidroelectrica, ar mai pleca încă 300 de persoane, până în 26 iunie. Și mai sunt 300 de la microhidrocentrale, care pleacă până la finalul anului, dacă le vinde."

Sucursalele Hidroelectrica de la Târgu-Jiu, Caransebeș, Oradea, Sibiu, Sebeș și Buzău vor fi desființate, iar cele 158 de microhidrocentrale ale companiei vor face obiectul unor licitații internaționale, în perioada iunie-septembrie 2013. Reprezentanții companiei speră să obțină, din licitații, între 150 și 200 de milioane de euro.

REMUS BORZA, administrator judiciar, Hidroelectrica "Sunt patru procese mari în derulare! Fuziunea celor opt hidroservuri, până la 31 mai și comasarea celor treisprezece sucursale în opt. Un alt proces important este vânzarea MHC-urilor, care va capitaliza compania, și implemetarea managementului profesionist.

Nemulțumiți de măsurile de concediere anunțate, 1.500 de angajați de la Hidroelectrica și de la hidroservuri vor participa, sâmbăta viitoare, la un miting de protest, în Capitală.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • 22 de protestatari suspectați de comiterea violențelor, duși la audieri ( 3 Aprilie 2021 )

  22 de persoane au fost ridicate, în această dimineață, și duse la audieri, în urma unor percheziții care au avut loc în București și în județele Giurgiu, Prahova și Ilfov. Persoanele duse la audieri sunt suspectate...

 • Protestul sportivilor, în Piața Unirii din Oradea ( 2 Aprilie 2021 )

  Zeci de sportivi orădeni au protestat în mod inedit față de restricțiile impuse de autorități. Atleții s-au întâlnit în Piața Unirii din Oradea, unde s-au antrenat în aer liber timp de circa o oră.

 • Orădenii au protestat pașnic față de restricțiile impuse de autorități ( 30 Martie 2021 )

  După mai bine de 4 ani, orădenii au ieșit din nou în stradă, pentru a protesta, de data asta, față de restricțiile impuse în condițiile escaladării numărului de infectări cu SARS CoV-2. Peste 500 de persoane...

 • Peste 30% dintre angajatori au eliminat beneficiile extrasalariale ( 18 Martie 2021 )

  Tot mai multe companii renunță să le acorde angajaților beneficii extrasalariale. Printre acestea se numără tichetele de masă, abonamentele medicale la clinici private, mașină de serviciu, ori decontul transportului. Potrivit unui studiu realizat de eJobs România, doar 66% dintre angajatori au spus că oferă beneficii extrasalariale. 29% au declarat că astfel de compensații nu mai sunt oferite de ani buni, în timp ce 5% au renunțat la beneficii în ultimul an, din cauza crizei economice, generată de pandemie.

 • Victime ale reprimării manifestației din 10 august 2018, ignorate total de anchetatori ( 5 Martie 2021 )

  Clasarea dosarului privind intervenția în forță a jandarmilor, la protestul Diasporei din 10 august 2018, a iscat un val de revoltă în rândul celor care au participat la manifestație sau au susținut mișcarea de stradă.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2