Hidroelectrica se pregătește să iasă din insolvență! Administratorul judiciar al companiei, Remus Borza, a specificat data de 26 iunie pentru ieșirea din insolvență, dar a venit și cu o veste proastă: în perioada următoare, vor fi disponibilizați 650 de salariați. Compania a cerut intrarea în insolvență în iunie 2012 și, ulterior, a denunțat mai multe contracte directe de vânzare a energiei. În prezent, energia hidro este vândută direct numai către patru mari unități economice. Hidroelectrica are 13 sucursale și 4.900 de angajați. Acestora li se adaugă 2500 de salariați din cele 8 hidroservuri, unități responsabile cu asigurarea mentenanței utilajelor companiei.
DECEBAL SULEA, președinte, Hidrosind "Ar urma să reorganizeze sucursalele și, atunci, de la Hidroelectrica, ar mai pleca încă 300 de persoane, până în 26 iunie. Și mai sunt 300 de la microhidrocentrale, care pleacă până la finalul anului, dacă le vinde."
Sucursalele Hidroelectrica de la Târgu-Jiu, Caransebeș, Oradea, Sibiu, Sebeș și Buzău vor fi desființate, iar cele 158 de microhidrocentrale ale companiei vor face obiectul unor licitații internaționale, în perioada iunie-septembrie 2013. Reprezentanții companiei speră să obțină, din licitații, între 150 și 200 de milioane de euro.
REMUS BORZA, administrator judiciar, Hidroelectrica "Sunt patru procese mari în derulare! Fuziunea celor opt hidroservuri, până la 31 mai și comasarea celor treisprezece sucursale în opt. Un alt proces important este vânzarea MHC-urilor, care va capitaliza compania, și implemetarea managementului profesionist.
Nemulțumiți de măsurile de concediere anunțate, 1.500 de angajați de la Hidroelectrica și de la hidroservuri vor participa, sâmbăta viitoare, la un miting de protest, în Capitală.
Bugetarii sunt revoltați de aplicarea măsurii de tăiere a sporurilor. Pentru a doua zi consecutiv, angajații Ministerului Finanțelor au protestat spontan față de adoptarea Ordonanței de Urgență care plafonează la 300 de lei brut sporul pentru condiții vătămătoare.
Zeci de studenți au protestat în Piața Victoriei din București față de intenția Guvernului de a reduce fondurile alocate pentru burse și numărul beneficiarilor. ”Bursele se taie, șansele dispar”, “Tăiați din corupție, nu din educație!” și “Vreți educație? Plătiți pentru ea”, sunt câteva dintre mesajele afișate în Piața Victoriei.
Protest organizat de Confederația Națională Sindicală ”Cartel ALFA”, joi, în fața Palatului Cotroceni! Sindicaliștii au ieșit în stradă, pentru a reclama lipsa de transparență a decidenților politici și lipsa unei consultări reale a societății.
Protest, joi, în Piața Victoriei din București! Câteva sute de angajați din silvicultură și din sectorul feroviar, precum și rezerviști militari, s-au adunat în fața sediului Guvernului României, pentru a protesta față de proiectul de reorganizare...
Președintele interimar al României, Ilie Bolojan, a participat, la Varșovia, Republica Polonă, la segmentul dedicat șefilor de stat și de guvern din cadrul Forumului de Afaceri al Inițiativei celor Trei Mări. "Deciziile și măsurile pe care le luăm în această etapă vor determina nu doar viitorul Inițiativei celor Trei Mări, ci și viitorul Europei", a subliniat președintele interimar Ilie Bolojan la reuniunea economică.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019