Date companie
 
 
 
 

Hoții din Capitală sunt tot mai violenți

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Iunie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : capitala, politia, bijuterii, hoti, talharii
 

Hoții din Capitală sunt tot mai violenți! Peste 500 de cazuri de tâlhărie au fost comise, de la începutul anului, în București, iar 24% dintre atacuri au fost săvârșite de minori. Potrivit polițiștilor, tâlharii au o preferință pentru persoanele care poartă bijuterii la vedere.

EMILIA MIHAI, purtător de cuvânt, Poliția Capitalei "Să evitați purtarea ostentativă a bijuteriilor și a telefoanelor mobile scumpe. Dacă ați devenit victima unei astfel de infracțiuni, Poliția Capitalei vă recomandă să apelați de urgență numărul 112 sau să alertați cea mai apropiată secție de poliție."

În ciuda pericolului, oamenii nu renunță la purtarea bijuteriilor valoroase, pe principiul "nu mi se poate întâmpla tocmai mie"!

VOX "Nu mi s-a întâmplat și chiar de asta le port. Dacă mi se întâmpla, s-ar putea să mă fi învățat minte și le lăsam pe acasă."

VOX "Nu-mi este teamă! Trăim într-o țară civilizată, cu toate că nu există pădure fără uscături. Bijuteriile îți dau un sentiment de bunăstare, de liniște sufletească, de încredere în ziua de mâine."

Unii au trecut deja prin experiențe neplăcute și au devenit mai circumspecți.

VOX "M-a prins! Tocmai de brățara asta era vorba. M-a prins un puști, într-un parc. M-a prins de mână și să-i dau brățara! M-a zgâlțâit puțin, așa. Are o închizătoare destul de puternică. Si mie îmi e greu să o desfac."

Potrivit datelor oficiale, numărul infracțiunilor de tâlhărie crește, de la an, la an. În 2012, numărul atacurilor comise în stradă, prin smulgerea lănțișoarelor de la gât sau a altor obiecte valoroase purtate la vedere, a crescut cu 15%, comparativ cu cel înregistrat în 2011.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Deputații PSD care au făcut scandal în șaormerie suportă noi consecințe ( 8 Iulie 2020 )

  Imaginile cu scandalul din șaormerie, în care au fost implicați deputații PSD Adrian Solomon și Ioan Stativă, au apărut în spațiul public!

 • Examenele auto, suspendate în Capitală ( 2 Iulie 2020 )

  Pandemia de coronavirus face victime colaterale în rândul celor care doresc să obțină carnet de șofer. Prefectura Capitalei a decis că, în București, se suspendă examenele pentru obținerea permisului de conducere...

 • Măsuri speciale pentru examene, în școlile din Sectorul 4 ( 25 Mai 2020 )

  Măsuri speciale în școlile din Sectorul 4 al Capitalei, în vederea susținerii de către elevi a examenelor naționale, care încep săptămâna viitoare! Astfel, în toate cele 13 licee și 26 de școli gimnaziale de pe raza...

 • Șoferii fără abateri în 2019, premiați ( 21 Mai 2020 )

  Șoferii care nu au nicio abatere de la regimul rutier, în 2019, pot fi premiați, în cadrul campaniei „Șoferi de nota 10!” Este o campanie anuală a Poliției Române, în colaborare cu Asociația Green Road, inițiată...

 • Sistem de recunoaștere facială, în România ( 11 Mai 2020 )

  Poliția Română își face sistem de recunoaștere facială, dar nimeni nu va fi urmărit pe stradă de camerele de luat vederi, asa cum se întâmplă în Marea Britanie sau în China, anunta oficialii din Politie.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2