Date companie
 
 
 
 

I.G.S.U. propune crearea unui program pentru atragerea voluntarilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Martie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : dezvoltare, urgenta, inspectoratul, situatii, Voluntari, lucaciu, planul, strategic
 

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã spun cã zeci de sate au fost puternic afectate de zãpezi, din cauza cã oamenii au asteptat cu mainile in san ajutor de la stat, in loc sa puna mana si sa actioneze singuri.

MARCEL SORIN LUCACIU, inspector general, I.G.S.U. "Situatii în care cetãtenaul spune: pãi mai la stânga! mai la dreapta, mai sus! Ca sã nu mai vb de înjurãturi si alte epitete care ne-au fost adresate în timp ce ne fãceam treaba."

In cadrul conferintei de presa sustinute la 1 martie, in contextul prezentarii proiectului "Planului strategic de dezvoltare institutionala a Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta pe perioada 2012-2016", seful IGSU, colonelul Marcel Sorin Lucaciu, a facut referiri la revizuirea cadrului legislativ privind interventia in situatii de urgenta, implicit si sistemul de voluntariat. El a prezentat succint doua sisteme de voluntariat din tari europene, sistemul francez si cel german.

MARCEL SORIN LUCACIU, inspector general, I.G.S.U. "Poate îi putem forta pe tineri sã spunã ca acum e momentul sã vãd eu ce pot face pentru tarã, nu tara pt mine."

Seful IGSU crede ca e nevoie de un program prin care cetãtenii sã înteleagã cã voluntariatul poate salva vieti.

MARCEL SORIN LUCACIU, inspector general, I.G.S.U. "Incercãm sã ne îndreptãm spre copii, ca generatiile care sunt acum în scoli sã le creem acel spirit civic."

Potrivit colonelului Lucaciu, propune crearea unui program prin care cetãtenii sã constientizeze cât de important este sã te implici direct, la nevoie. Spre deosebire de statele europene, în România voluntariatul nu se bucurã de prea multi adepti.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2