Date companie
 
 
 
 

Iarna blândă și efectele sale

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Ianuarie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vreme, psihologi, iarna, meteorologi, zapada, temperaturi, blanda, tropical, climatologi
 

Vreme de primăvară, în plină iarnă! Meteorologii spun că în România a intrat un val de aer tropical, care ține iarna departe. Astfel, temperaturile înregistrate sunt mult peste cele specifice acestei perioade, mai ales în regiunile extracarpatice. Pe lângă îngrijorarea resimțită de agricultori, care se plâng de faptul că lipsa zăpezii afectează culturile, efectul vremii neobișnuit de calde marchează și psihicul omului.
“Dacă suntem niște persoane care trăim după imperiul lui ”trebuie” și avem nevoie de o anumită exactitate sau de o anumită predictibilitate, orice schimbare ne dă un pic peste cap, pentru că ne obligă conștient sau nu la un soi de adaptare. ”Trebuie să ningă, nu există Crăciun fară zăpadă, nu exista iarnă fară zăpadă”. Toate lucrurile acestea vin și se reflectă undeva în interiorul nostru ca niste prescripții de dezamăgire, emoții negative care pot lua diferite forme”, a declarat psihologul Jeni Chiriac, pentru MEDIAFAX.
Psihologii spun că putem trece peste starea de rău provocată de o iarnă fără zăpadă și cu mult soare prin înțelegerea efectelor negative ale încălzirii globale.

BIANCA ROTARU, reporter ”Până la această dată, în sudul țării nu a existat nici măcar o zi în care să ningă, iar de un covor fie el și foarte subțire de zăpadă nici nu poate fi vorba. Chiar și la munte, precipitațiile au fost destul de reduse, iar zăpada s-a așezat în strat ceva mai gros doar la altitudini mari. Climatologii atrag atenția că acestea sunt efectele încălzirii globale și că, pe viitor, vom avea ierni din ce în ce mai blânde.”

În februarie, temperaturile se vor menține ridicate! Prima decadă a lunii va fi marcată de o vreme similară celei din ianuarie. Vor fi și perioade cu burniță și fulguieli slabe, dar nesemnificative. În zonele depresionare, în special în Transilvania, vor apărea fenomene precum ceața și chiciura. Pentru scurt timp se vor înregistra și precipitații mixte pe spații extinse, iar la munte va ninge. Cantitățile de apă vor fi, totuși, moderate, iar local, la altitudini peste 500 de metri se va depune un strat subține de zăpadă. În a doua decadă a lunii februarie, temperaturile vor fi ridicate în toate regiunile țării, mai cu seamă în zonele deluroase din sud și est, unde se vor înregistra maxime termice de până la 15 grade Celsius. În ultima parte a lui februarie ne putem aștepta la un episod mai serios de zăpadă și viscol. In sud-estul teritoriului, precipitațiile vor fi, însă, preponderent sub forma de ploaie. În restul zonelor vor cădea ninsori și se va depune un strat de zapada moderat ca grosime, de până la 30 cm.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Temperaturi ridicate și disconfort termic accentuat ( 29 Iulie 2020 )

  Căldură mare, în jumătate din țară! Până joi seară, Bucureștiul și 21 de județe se află sub avertizare meteo de tip cod galben de caniculă și disconfort termic accentuat, anunță meteorologii. În cea mai mare...

 • Cod galben de vreme instabilă ( 11 Iulie 2020 )

  Avertizare meteorologică de tip cod galben de vreme instabilă, valabilă, duminică, în 28 de județe. Ploile torențiale, însoțite de descărcări electrice, vijeliile și grindina se vor manifesta, între orele 6.00 și 18.00, în...

 • În iulie, temperaturi caniculare și disconfort termic ( 29 Iunie 2020 )

  Val de căldură în iulie, avertizează meteorologii! Mercurul din termometre se va apropia de 40 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi ridicat, mai ales în zonele de câmpie.

 • Cod galben de ploi în toată țara, până sâmbătă, la ora 10.00 ( 11 Iunie 2020 )

  Ploile persistă! Meteorologii au emis un cod galben de precipitații pentru toată țara, valabil de astăzi până sâmbătă dimineață la ora 10:00. Astfel, ne putem aștepta la instabilitate atmosferică temporar accentuată, descărcări electrice, averse cu caracter torențial, grindină și vijelii. 

 • Începutul verii va aduce precipitații în sud-est ( 24 Mai 2020 )

  Sfârșit de lună cu temperaturi scăzute! Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cum vor fi temperaturile în perioada 25 mai - 22 iunie. Potrivit meteorologilor, săptămâna viitoare ne așteaptă o vreme răcoroasă și va ploua în est, sud-est și zona centrală.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2