Date companie
 
 
 
 

Îmbrânceli la bursa locurilor de muncă din Ploiești

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Februarie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : someri, ploiesti, bursa, locuri, umnca, varsta
 

Îmbrânceli pentru un loc de muncă, la Ploiești! Sute de șomeri au așteptat ore în șir sã ajungã sã vorbeascã cu angajatorii, la Bursa locurilor de muncă. În momentul în care s-au deschis ușile, disperați, oamenii nu au mai ținut cont de nimic și au fost la un pas sã se calce în picioare.

AMBIANȚĂ "Nu vã împingeți, cã nu are rost sã vã împingeți! Poate spargeți vreun geam!"

Evenimentul a reunit 34 de agenți economici, care au pus la bătaie 767 de locuri vacante.

AMBIANȚĂ "- Aveti un CV? - De CV-uri sunt sătul. Toti ne zic să așteptăm, să așteptăm. Aș vrea ceva clar! Am 45 de ani, nu-mi găsesc de lucru, ce fac?"

Mulți dintre șomerii veniți la târg au peste 40 de ani, iar acestă vârstă, spun ei, face angajarea imposibilã.

MARCEL PANÃ, șomer "Nu găsim, pentru că avem o vârstă și, unde ne ducem, spune că suntem bătrâni. Nu ne sună absolut nimeni, nimeni. Absolut zero!"

VOX "- Toți spun că piedica e vârsta. - Ce vârstă aveți? -58 de ani. Aia e!"

VOX "- Sperați să gasiți ceva?-  Nu cred. - De ce? Ce meserie aveți? - Lacătuș mecanic. - Câți ani aveți? - 50. - Și este vârsta un obstacol? - Da, mare!"

VOX "Nu te primește, că ai o vârstă. Păi, dacă noi avem o vârstă, ce facem? Nu mai muncim? Nu mai mâncăm? Și acum am pus patru CV-uri, dar sunt ferm convinsă că niciun loc de muncă n-o să ne asigure."

La Bursa locurilor de muncă au venit 950 de șomeri. Doar opt dintre ei au fost angajați pe loc, pentru posturi de consultanți vânzări, zugrav, dulgher sau confecționer textile. De asemenea, alți 513 dintre de participanți au fost selectați în vederea angajării ulterioare. Cele mai multe dintre locurile de muncă oferite au fost destinate persoanelor cu studii medii.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Noi reglementări privind pensionarea, în stadiu de proiect ( 11 Martie 2021 )

  Pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul obținut de la stat, dar oricine poate opta să rămână angajat și să lucreze până la vârsta de 70 de ani. Anunțul a fost făcut ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca...

 • Evadatul din Penitenciarul Ploiești, prins de sătenii din Bălțești ( 16 Mai 2020 )

  Evadat din Penitenciarul Ploiești, prins după o lună! Culmea, deținutul a fost capturat de localnici, nu de polițiști. El a fost identificat în timp ce punea la cale un alt jaf. Bărbatul, în vârstă de 41 de ani, evadase...

 • Când ieșim la pensie? ( 9 Ianuarie 2020 )

  Continuă controversa în privința prelungirii vârstei de pensionare! După ce ieri vicepremierul Raluca Turcan a declarat într-o conferință de presă, că Executivul nu exclude să introducă posibilitatea creșterii opționale a vârstei de pensionare la 70 de ani, astăzi, într-o discuție telefonică cu un reporter al televiziunii noastre a precizat că „nu s-a pus nicio secundă problema obligativității”, și că însemna doar crearea unui cadru legal pentru cei care vor să muncească mai mult. 

 • În căutarea unui job ( 13 Noiembrie 2019 )

  Trei milioane de persoane din țările membre ale Uniunii Europene, reprezentând 20,4% din numărul total al șomerilor înregistrați în perioada ianuarie-martie, și-au găsit un loc de muncă în trimestrul II al anului în curs. 

 • Piața de capital din România, în ascensiune ( 27 Septembrie 2019 )

  Bursa de Valori București trece la un alt nivel! Piața de capital din România a fost promovată de la statutul de Piață de Frontieră, la cel de Piață Emergentă Secundară, de liderul mondial de clasificare a indicilor bursieri.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2