Date companie
 
 
 
 

Îmbulzeală și scandal la sfințirea unei mânăstiri din județul Suceava

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Noiembrie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : credinciosi, jandarmi, biserica, injuraturi, patriarh, suceava, imbulzeala, sfintire, daniel, manastire, altar, radauti
 

Îmbulzeală de nedescris și îmbrânceli cu forțele de ordine, la sfințirea unei mânăstiri din Rădăuți. Între credincioși s-a iscat un adevărat scandal, din cauză că unii doreau să intre cât mai repede în Casa Domnului. Intervenția jandarmilor s-a soldat cu îmbrânceli și înjurături la adresa lor.

 AMBIANȚĂ "Vă rog frumos, vă rog frumos, înapoi! Coborâti înapoi! Toata lumea înapoi!"

Gardurile de protecție nu au făcut față presiunii mulțimii. Credincioșii au reușit să treacă de aceste bariere și să rupă lanțul format de forțele de ordine, după care s-au bulucit spre ușa bisericii.

AMBIANȚĂ "Mergeți în partea cealaltă. Nu se inchide biserica, intră toata lumea în biserică. De ce îi lăsați din partea aceea? Vă rugăm frumos să nu-i mai lăsați! Vă îngrămădiți și nu intră nimeni."

Oamenii s-au călcat în picioare ca să intre în altar pentru a se închina, deși slujba oficiată în curtea mânăstirii de un sobor de preoți în frunte cu patriarhul Daniel nu se încheiase. La slujba de sfințire a mânăstirii din Rădăuți, preoții și patriarhul s-au rugat și pentru sufletele victimelor incendiului de la Colectiv.

AMBIANȚĂ "Au trecut la Domnul într-o formă neașteptată, surprinzătoare și violentă, tinerii de la Clubul Colectiv din Bucuresti. Ne rugăm pentru ca bunul Dumnezeu să odihnească sufletul lor în pacea, iubirea și liniștea Sf. Treimi."

După producerea tragediei din clubul Colectiv, patriarhul Daniel s-a aflat sub tirul acuzațiilor din cauza lipsei de implicare a Bisericii în contextul tragediei de la Colectiv și a reacțiilor considerate sfidătoare. Întrebat de jurnaliști de ce slujbele speciale au fost făcute cu întârziere, patriarhul a răspuns: "Nu învățați dumneavoastră Biserica ce rol are ea. Învățați mai bine ce-i credința ortodoxă”. De asemenea, el a făcut apel “să vină lumea la biserică, nu la club”. Ulterior, în fața criticilor virulente, șeful Bisericii Ortodoxe Române și-a cerut iertare, dar gestul său a fost considerat tardiv.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2