Date companie
 
 
 
 

Impozitul pe gospodărie, pierderi de 30 de miliarde de lei la buget

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Mai 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : impozit, gospodarii
 

Proiectul impozitului pe venitul global pe gospodărie stârnește tot mai multe îngrijorări și critici. Specialiștii atrag atenția că nimeni n-ar avea de câștigat dacă se implementează modificările fiscale. Florin Jianu, reprezentantul Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România și fost ministru pentru Mediul de Afaceri crede că trecerea la impozitul pe gospodărie, de la 1 ianuarie 2018, va însemna o lipsă de 30 de miliarde de lei la bugetul statului pentru anul următor. Și asta deoarece, timp de aproape un an și jumătate, statul nu va încasa niciun ban din impozitul pe gospodărie.

FLORIN JIANU, fost ministru pentru Mediul de Afaceri

"Nu există o cultură și o tradiție a românului ca timp de un an să strângă bonurile, să completeze un formular foarte important, să pună bani de-o parte, să își facă toate calculele privind deducerile și să plătească. În plus, acei consultanți fiscali vor fi angajații statului, nu ca în SUA unde sunt angajați de tine și te ajută. Noi vorbim de fapt de niște portărei, angajați ai statului, care vor strânge impozitele."


În opinia lui Florin Jianu, trecerea la acest tip de impozitare necesită o pregătire de cinci ani, timp în care trebuie să existe o perioadă de tranzit pentru ANAF, pentru îndrumarea persoanelor fizice, pentru asigurarea numărului de consultanți fiscali și pentru pregătirea acestora. Fostul ministru a atras atenția că, înainte de introducerea impozitului pe gospodărie, se impune realizarea unei analize de impact și a unui test privind efectul acestui proiect asupra IMM-urilor, ceea nu a fost realizat până acum.

 « înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2