Date companie
 
 
 
 

Impozitul pentru apartamente crește, cel pentru case mari scade

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Iulie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, impozite, apartamente, blocuri, case, proprietati
 

Guvernul crește impozitele pe apartamente și le scade pe cele pentru casele mai mari! Potrivit Mediafax, persoanele care locuiesc în blocuri cu mai mult de opt apartamente și trei etaje, vor plăti 10 lei în plus la impozit. Cei care au locuințele în clădiri vechi de peste 30-50 ani vor avea de plătit câteva zeci de lei în plus.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter "În schimb, deținătorii de locuințe cu o suprafață mai mare de 150 metri pătrați vor datora sume mai mici ca până acum, deoarece taxa nu va mai crește în funcție de acei metri pătrați care depășesc suprafața totală de 150 metri pătrați."

Nici cei care dețin mai multe proprietăți în afara celei de domiciliu nu vor mai plăti impozit suplimentar, conform sistemului aplicat în ultimii ani, această impunere urmând să fie eliminată de anul viitor, precizează Mediafax. Valoarea impozitabilă rezultată este ajustată în funcție de rangul localității și zona în care se află clădirea. Modificările apar în ultima formă a proiectului noului Cod Fiscal, redactat după retragerea de pe site-ul Ministerului Finanțelor, document care elimină actualele condiții pentru reducerea sau majorarea valorii impozabile a clădirii, în funcție de care este calculat impozitul anual pe locuință.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2