Date companie
 
 
 
 

Imprumuturile in lei, prea putin accesate in programul Prima Casa

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Martie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : credite, euro, rate, casa, lei, prima
 

Rate mari si credite mici! La asta trebuie sã se astepte românii care vor sã faca imprumuturi in lei, pentru a-si cumpãra o locuintã. Se explicã astfel de ce, în trei ani de la debutul programului "Prima Casã", mai putin de 500 de persoane au ales sã se împrumute în moneda nationalã. Sub 1% din locuintele achizitionate în ultimii trei ani de zile prin programul Prima Casã au fost achitate cu lei. Dobânzile prea mari practicate de bãnci fac din acest tip de credit unul deloc atractiv. O spun chiar reprezentantii Fondului de Garantare!

GEORGE PANÃ, director executiv, F.N.G.C.I.M.M. "Pânã la aceastã datã au fost acordate în cadrul celor patru programe Prima Casã 57.966 de garantii care au obtinut finantãri de 2,3 miliarde de euro. Din acestea 0,8% au reprezentat garantii acordate în lei. Dobânzile sunt putin mai mari si sunt preferate garantiile în euro."

Românii care vor sã se împrumute în moneda în care-si primesc salariul ar trebui sã se astepte sã incaseze cu aproximativ 20% mai putini bani si sã plãtescã o ratã cu pânã la 37% mai mare dect dacã ar fi optat pentru un împrumut în euro.

ANCA BIDIAN, broker "Fatã de o ratã de aproximativ 330 de euro, la creditul în euro, pentru aceeasi sumã accesatã în lei as avea o ratã de 455 de euro, echivalent lei, ceea ce înseamnã cã as avea o ratã cu 37% mai mare."

Tot mai multe bãnci le oferã clientilor posibilitatea de a accesa credite imobiliare în lei. În ciuda ofertei, cererea pentru împrumuturile în moneda nationalã rãmâne scãzutã.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Un nou mandat pentru continuarea cercetărilor în casa lui Dincă din Caracal ( 11 August 2019 )

  D.I.I.C.O.T. a obținut un nou mandat pentru continuarea cercetărilor în casa groazei din Caracal. În perioada următoare, anchetatorii vor căuta noi probe în casa ororilor, pentru a elucida cazul Alexandrei Măceșanu și al Luizei Melencu...

 • Apelurile disperate ale Alexandrei la 112, în zadar ( 27 Iulie 2019 )

  Alexandra a sunat de trei ori la 112, sperând că va fi salvată din mâinile lui Gheorghe Dincă! Sechestrată, violată, legată cu sârmă și torturată, fata a reușit, totuși, să ceară ajutor, după ce a găsit un telefon în casă. Captivă în casa agresorului...

 • Bani falși, puși în circulație la Odorheiu Secuiesc ( 19 Iulie 2019 )

  Peste 100 de bancnote de euro si dolari contrafăcute au fost descoperite și scoase din circulație de polițiști. Banii falși au fost descoperiți în timpul unei percheziții domiciliare, în județul Harghita, la Odorheiu Secuiesc.

 • Bancnote de euro false, puse în circulație în Caraș Severin ( 16 Iulie 2019 )

  Bancnote false, puse în circulație în județul Caraș Severin! Peste o sută de bancnote contrafăcute, de 50 și 100 de euro, au fost plasate pe piață, de membrii unei grupări infracționale. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție...

 • Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate, indisponibilă ( 11 Iulie 2019 )

  Sistemul informatic din sănătate pare bolnav cronic! C.N.A.S. a anunțat că Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este indisponibilă, astfel că toate serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale se acordă în regim off-line.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2