Date companie
 
 
 
 

Imprumuturile in lei, prea putin accesate in programul Prima Casa

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Martie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : credite, euro, rate, casa, lei, prima
 

Rate mari si credite mici! La asta trebuie sã se astepte românii care vor sã faca imprumuturi in lei, pentru a-si cumpãra o locuintã. Se explicã astfel de ce, în trei ani de la debutul programului "Prima Casã", mai putin de 500 de persoane au ales sã se împrumute în moneda nationalã. Sub 1% din locuintele achizitionate în ultimii trei ani de zile prin programul Prima Casã au fost achitate cu lei. Dobânzile prea mari practicate de bãnci fac din acest tip de credit unul deloc atractiv. O spun chiar reprezentantii Fondului de Garantare!

GEORGE PANÃ, director executiv, F.N.G.C.I.M.M. "Pânã la aceastã datã au fost acordate în cadrul celor patru programe Prima Casã 57.966 de garantii care au obtinut finantãri de 2,3 miliarde de euro. Din acestea 0,8% au reprezentat garantii acordate în lei. Dobânzile sunt putin mai mari si sunt preferate garantiile în euro."

Românii care vor sã se împrumute în moneda în care-si primesc salariul ar trebui sã se astepte sã incaseze cu aproximativ 20% mai putini bani si sã plãtescã o ratã cu pânã la 37% mai mare dect dacã ar fi optat pentru un împrumut în euro.

ANCA BIDIAN, broker "Fatã de o ratã de aproximativ 330 de euro, la creditul în euro, pentru aceeasi sumã accesatã în lei as avea o ratã de 455 de euro, echivalent lei, ceea ce înseamnã cã as avea o ratã cu 37% mai mare."

Tot mai multe bãnci le oferã clientilor posibilitatea de a accesa credite imobiliare în lei. În ciuda ofertei, cererea pentru împrumuturile în moneda nationalã rãmâne scãzutã.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2