Date companie
 
 
 
 

În 2018, taxe împovărătoare pentru mașinile vechi

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Decembrie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : taxa, masini, vechi, mediu, rable, timbru, 2018
 

În 2018, românii vor vrea să-și vândă toate rablele, după noua taxă auto. Aproape jumătate de milion de mașini second hand au fost înmatriculate, de la începutul anului, în România, după ce în februarie a fost eliminat timbrul de mediu. Pentru multe dintre aceste autoturisme vechi, însă, românii ar putea plati din 2018, anual, o taxă împovărătoare. Guvernul a anunțat deja, în mai multe rânduri, că anul viitor va reintroduce o taxă auto pe care vor fi obligați să o plătească toți proprietarii de mașini. Și nu doar atunci când vând sau cumpără o mașină, ci în fiecare an. Cuantumul taxei va depinde de norma de poluare a motorului. În februarie, prima lună de după eliminarea timbrului de mediu, 67% dintre mașinile înmatriculate aveau peste 10 ani. În România mașinile mai vechi de 10 ani reprezintă acum 73% din parcul auto național, în timp ce în UE ponderea lor este de 42%.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "Astfel, proprietarul unei mașini cu motor Euro 6 ar putea datora statului circa 40 de euro, informa în urmă cu câteva săptămâni Asociația Service-urilor Auto. În schimb, deținătorul unei mașini non-euro ar putea plăti și 200 de euro anual."

Parcul auto din România era îmbătrânit încă dinaintea eliminării timbrului de mediu. Potrivit datelor Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor aferente structurii parcului auto din 2016, jumătate dintre mașinile care circulau pe șoselele țării erau deja mai vechi de 11 ani. În schimb, doar 7,6% dintre mașini erau mai noi de cinci ani. Astfel, după aplicare taxei auto care urmează să fie introdusă în 2018, este de așteptat ca mulți români să își radieze mașinile vechi din cauza că valoarea taxei pe cativa ani ar depasi pretul masinii.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2