Date companie
 
 
 
 

In Buftea, protestul pentru apararea spitalului continua

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Aprilie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spital, angajati, medici, protest, urgente, localnici, buftea, voluntar
 

Sute de localnici au ieșit în stradă, la Buftea, in județul Ilfov, nemulțumiți de hotararea Ministerului Sanatatii de închidere a spitalului din localitate. La protest au participat și angajați ai spitalului, locuitori din zona, dar și reprezentanți ai autorităților locale, inclusiv primarul din Buftea.

AMBIANȚĂ "Vrem spitalul, vrem spitalul"

AMBIANȚĂ "Domnule ministru, noi dorim spitalul asta, dacă va fi nevoie, vom demonstra zece zile."

AMBIANȚĂ "Vrem spitale, nu azile, vrem spitale nu azile."

Ca și în alte spitale din țară aflate în această situație, personalul medical de la Buftea asigură în mod voluntar primirea de urgențe. Chiar dacă nu mai sunt plătite de la 1 aprilie, asistentele continuă să lucreze la spital, în ture.

VOX "Asigurăm camera de gardă în acest spital, chiar și voluntar, pentru că nu ne permite conștiința să lăsăm urgențele și să plecăm. La camera de gardă vin urgențele care veneau și până acum."

VOX "Noi aici ne-am găsit sănătatea, noi dorim ca acest spital să rămână. Deservește acest spital și județul Dâmbovița și toate comunele de la Târgoviște până la București, nu există un spital."

VOX "Am născut doi copii aici, de la vârsta de 18 ani, această maternitate funcționează, cu persoanl adecvat, renovată recent, cu secții de chirurgie, cu cameră de gardă, oamenii sunt ajutați din zonele limitrofe."

Spitalul Orășenesc Buftea se afla pe lista unităților sanitare ce vor fi transformate în cămine pentru vârstnici.

CSEKE ATTILA, ministrul Sănătății "Îi rog pe cei care au scos oamenii în stradă să înceteze această manisfestație, pentru că vorbim despre un sistem medical pe care îl dorim mai bun, iar Cseke poate fi ministru sau nu, dar toți putem fi pacienții acestui sistem și e răspundrea fiecăruia să încercăm să-l facem mai bun."

Consilierii județeni ilfoveni au aprobat, în ședința extraordinară de marți, la cererea președintelui Consiliului Judetean Ilfov, Cristache Rădulescu, două proiecte de hotărâre de redeschidere a două spitale, din Buftea și Periș. Daca Ministerul Sanatatii va fi de acord cu propunerile consilierilor judeteni, atunci spitalele din Buftea și Periș s-ar putea redeschide și ar putea deveni secții operaționale ale Spitalului Județean Ilfov.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Proteste în București și în alte orașe, din cauză că elevii trebuie să poarte măști la școală ( 20 Septembrie 2020 )

  Proteste, sâmbătă, în Piața Universității și în Piața Victoriei din Capitală! Peste 300 de persoane s-au adunat în Piața Universității și circa 100 în Piața Victoriei, nemulțumiți de măsurile impuse în școli de...

 • Pacientă rănită, după ce o bucată din computerul tomograf s-a desprins ( 30 August 2020 )

  O pacientă de la Spitalul Județean Timișoara a fost rănită în timpul unei investigații imagistice, după ce o bucată din computerul tomograf s-a desprins și a căzut peste ea! Pacienta, în vârstă de 36 de ani, suferise un accident vascular cerebral dar a reușit să se ferească la timp de bucata de aluminiu care a căzut, fiind lovită doar la o mână.

 • Angajații HoReCa cer redeschiderea restaurantelor înainte de venirea frigului ( 20 August 2020 )

  Angajații din HoReCa cer redeschiderea restaurantelor înainte de venirea frigului, în condițiile în care se vor vedea nevoiți să închidă și terasele. În semn de nemulțumire și îngrijorare pentru situația în care se află, angajații au preluat ultima comandă, ieri, la ora 17:00 și au protestat timp de o oră, pașnic, respectând regulile de distanțare fizică.

 • Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în vizită la Oradea ( 18 August 2020 )

  Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a efectuat, astăzi, o vizită la Spitalul Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea, unitate sanitară Covid. În cadrul conferințe de presă susținute în timpul vizitei, ministrul a vorbit despre...

 • Protest spontan, la Termocentrala Mintia ( 18 August 2020 )

  Protest spontan, la Termocentrala Mintia! Peste 140 de muncitori din tura de dimineață s-au adunat în curtea unității, nemulțumiți din cauza faptului că nu și-au încasat restanțele salariale din ultimele cinci luni.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2