Date companie
 
 
 
 

In Buftea, protestul pentru apararea spitalului continua

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Aprilie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spital, angajati, medici, protest, urgente, localnici, buftea, voluntar
 

Sute de localnici au ieșit în stradă, la Buftea, in județul Ilfov, nemulțumiți de hotararea Ministerului Sanatatii de închidere a spitalului din localitate. La protest au participat și angajați ai spitalului, locuitori din zona, dar și reprezentanți ai autorităților locale, inclusiv primarul din Buftea.

AMBIANȚĂ "Vrem spitalul, vrem spitalul"

AMBIANȚĂ "Domnule ministru, noi dorim spitalul asta, dacă va fi nevoie, vom demonstra zece zile."

AMBIANȚĂ "Vrem spitale, nu azile, vrem spitale nu azile."

Ca și în alte spitale din țară aflate în această situație, personalul medical de la Buftea asigură în mod voluntar primirea de urgențe. Chiar dacă nu mai sunt plătite de la 1 aprilie, asistentele continuă să lucreze la spital, în ture.

VOX "Asigurăm camera de gardă în acest spital, chiar și voluntar, pentru că nu ne permite conștiința să lăsăm urgențele și să plecăm. La camera de gardă vin urgențele care veneau și până acum."

VOX "Noi aici ne-am găsit sănătatea, noi dorim ca acest spital să rămână. Deservește acest spital și județul Dâmbovița și toate comunele de la Târgoviște până la București, nu există un spital."

VOX "Am născut doi copii aici, de la vârsta de 18 ani, această maternitate funcționează, cu persoanl adecvat, renovată recent, cu secții de chirurgie, cu cameră de gardă, oamenii sunt ajutați din zonele limitrofe."

Spitalul Orășenesc Buftea se afla pe lista unităților sanitare ce vor fi transformate în cămine pentru vârstnici.

CSEKE ATTILA, ministrul Sănătății "Îi rog pe cei care au scos oamenii în stradă să înceteze această manisfestație, pentru că vorbim despre un sistem medical pe care îl dorim mai bun, iar Cseke poate fi ministru sau nu, dar toți putem fi pacienții acestui sistem și e răspundrea fiecăruia să încercăm să-l facem mai bun."

Consilierii județeni ilfoveni au aprobat, în ședința extraordinară de marți, la cererea președintelui Consiliului Judetean Ilfov, Cristache Rădulescu, două proiecte de hotărâre de redeschidere a două spitale, din Buftea și Periș. Daca Ministerul Sanatatii va fi de acord cu propunerile consilierilor judeteni, atunci spitalele din Buftea și Periș s-ar putea redeschide și ar putea deveni secții operaționale ale Spitalului Județean Ilfov.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2