Date companie
 
 
 
 

În căutare de noi astronauți

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Februarie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cosmonaut, Dumitru Prunariu
 

Pentru prima dată, în decurs de 11 ani, Agenția Spațială Europeană este în căutare de noi astronauți! Procesul de recrutare este deschis și candidaților din România! Orădeanul Cristian Lazăr își dorește să ajunga în spațiul cosmic. A făcut studii în domeniul ingineriei spațiale iar acum lucrează în Germania și Anglia. În prezent se ocupă de un proiect ce vizează explorarea spatiului cosmic, și nu renunță la visul de a vedea Pământul dintre stele. Recrutarea de noi astronauți îi oferă o șansă să își împlineacă visul.

prin tel: CRISTIAN LAZĂR
"Am așteptat acest moment de foarte mulți ani, am acest vis de când eram copil, de când mă uitam la stele și eram pasionat să cercetez Universul și pe urmă am studiat Astronomia și Astrofizica, iar acum recent am terminat misiunea de a construi și testa primul Rover european ce va fi trimis pe marte anul viitor, dl Prunariu a fost în toti acești ani inspirația mea. Mi s-a părut că și noi avem o șansă ca și români să ajungem în Cosmons dacă încerci să fi cât mai bun și să dai tot ce poți mai bun de la tine și exact asta voi încerca și eu. Îmi voi încerca norocul pentru că dacă încerc am o șansă, dacă nu, nu am niciuna."

Perioada de depunere a candidaturilor pentru selecția de astronauți este stabilită între 31 martie și 28 mai 2021. După încheierea perioadei de înscriere, va urma un proces de selecție în șase etape, care se va încheia în octombrie 2022. România a scris o pagină importantă în explorarea spațiului cosmic prin cosmonautul Dumitru Dorin Prunariu.

DUMITRU PRUNARIU, cosmonaut

"Cei care vor fi selecționați acum trebuie să aibe studii superioare tehnice, să aibe cel puțin un masterat în domoneiul tehnic, pentru că în principal experimentele pe care urmează să le facă în spațiul cosmic, vor fi din domenii tehnice. Apoi trebuie să aibe o sănătate foarte bună, nu spun perfectă, pentru că nimeni nu are o sănătate perfectă, dar trebuie să o aibe foarte bună, să se încadreze în niște parametri pe care îi vor impune cei care fac selecția. Trebuie să o stabilitate psihică foarte bună. Cine zboară acolo trebuie să fie foarte stăpân pe el și apoi totul va veni pe parcursul pregătirii."

La 14 mai 1981 Dumitru Prunariu a devenit primul și singurul român care a zburat vreodata în spatiul cosmic.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Fostul cosmonaut NASA, Guion Bluford, le impartaseste romanilor exerienta din spatiu ( 6 Iulie 2011 )

    Primul afro-american care a zburat într-o misiune NASA a venit în România. Astronautul Guion Bluford a vorbit despre cele 688 de ore petrecute în cosmos si despre sansa de a fi selectat dintre 10.000 de aplicanti pentru a participa la o misiune spatialã. În 1983, Bluford a devenit primul astronaut afro-american care a ajuns în spatiu cu ocazia primei lansãri nocturne a unei navete spatiale NASA. A participat la patru misiuni stiintifice la bordul navetelor Challenger si Discovery.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2