Date companie
 
 
 
 

În legea bugetului pe 2014, alocațiile se majorează cu 30%

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Noiembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : buget, lege, familii, copii, muncii, ministrul, minim, alocatii, 2014, campeanu, pensia, venitum, garantat
 

Vești bune pentru familiile cu mai mulți copii și venituri reduse! Proiectul legii bugetului pe 2014 prevede majorarea alocației cu 30 de procente și creșterea pragului de eligibilitate cu 200 de lei. În aceste condiții, mai multe familii vor beneficia de ajutor de la stat.

MARIANA CÂMPEANU, ministrul Muncii "Am mărit alocația de sprijin pentru familiile cu mai mulți copii, cu 30%, și am mărit pragul de eligibilitate, de la 300, la 500. Mai multe familii, care au mai mulți copii, vor intra în acel eșantion de eligibilitate, pentru a primi aceste alocații pentru copii. Ea este cuprinsă între 40 și 65 de lei, în funcție, dacă e monoparentală sau nu. Este, de fapt, dublarea alocației obișnuite."

Pensionarii au și ei motive de bucurie, legate de bugetul de stat pentru anul viitor.

MARIANA CÂMPEANU, ministrul Muncii "Sunt persoane care, până la apariția legii 263, erau încadrați în grupa I de muncă. În legea 263, au fost trecute în grupa a doua de muncă. Asta înseamnă că nu mai beneficiază de prevederile legii, care spune că, pentru fiecare an lucrat în condiții de grupa I, se reduce cu 6 luni pentru fiecare an și se acordă și un punctaj la pensie. Deci, o discriminare totală față de o persoană care a ieșit la pensie cu o zi înainte de lege și alta care iese după aprobarea acestei legi."

Potrivit legii bugetului pe 2014, valoarea punctului de pensie va crește cu 3,75%, de la 762 lei la aproape 791 lei. De asemenea, venitul minim garantat se va majora cu 4,5%. Premierul Victor Ponta susține că, dacă președintele Traian Băsescu va respinge s-au va întârzia promulgarea legii bugetului pe 2014, indexarea pensiilor, majorarea salariilor și investițiile vor fi blocate. Mai mult, acordul cu F.M.I. ar fi afectat.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2