Date companie
 
 
 
 

În plin război al declarațiilor politice, Guvernul începe sã actualizeze listele electorale

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 August 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, basescu, ponta, boc, autoritati, primari, locale, date, electorale, liste, rus, actualizate
 

Primarii din România, țapi ispășitori în scandalul listelor electorale permanente. Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, cã autoritãtile locale ar fi avut obligatia sã transmitã Ministerului de Interne datele actualizate, dar nu au fãcut-o. În schimb, întrebat dacã n-ar trebui ca si ministri sau înalti functionari guvernamentali sã fie trasi la rãspundere pentru situatia de la referendum, Victor Ponta s-a abținut să comenteze.

VICTOR PONTA, premierul Romaniei "De luni toata lumea ar trebui sa revina din concedii. MAI e doar administratorul acelei baze de date centralizate, baza care e actualizata, sau trebuie sa fie actualiza de autoritățile publice locale."

Apelul premierului a fost însã aspru criticat de cãtre presedintele suspendat.

TRAIAN BASESCU, presedintele suspendat al României "Presiunea pusa pe primari sa modifice drastic listele elctorale nu face decat sa ii puna pe primari in situatia de infractori. Ii atentionez din grija pentru ei sa nu intre intr-un joc din care iesirea este undeva in celula."

În ciuda comentariului președintelui suspendat, autoritățile locale au termen pentru finalizarea acțiunii.
 
VICTOR PAUL DOBRE, ministrul delegat pentru Administrație "In principiu veti avea in jur de 23-24 august sa incheiati actiunea la nivelul fiecarei localitati. In doar trei zile se va face centralizarea la nivelul judetului si apoi sa transmiteti la comisia centrala care va transmite raspunsul CCR."

Nu toti primarii sunt de acord cu inițiativa Guvernului.

EMIL BOC, primar Cluj "La politia localã s-au luat mãsuri. Nu detine persoane care sã poata fi inafara sarcinilor de serviciu si sa se ocupe de alte atributii. Angajatii primãriei nu pot sã realizeze acest lucru pentru cã au alte atributii de serviciu."

IOAN RUS, ministrul Administratiei si Internelor "Daca pentru efortul acesta primariile noastre, consiliile judetene toti, primaria Cluj Napoca are 1000 de oameni nu putem sa facem treaba aceasta , va propun sa importam nemti."

EMIL BOC, primar Cluj "Vreau sa fie foarte clar, domnule ministru. Nu avem nicio atributie legala de a merge la usa cetateanului, de a bate la usa si de a-l intreba daca este acasa sau nu."

Din start, românii cu domiciliul în strãinãtate par a fi o necunoscutã pentru Guvern. Nu stim câti sunt, nu stim câti mai trãiesc si nici dacã trebuie inclusi pe liste.

VICTOR PONTA, premierul Romaniei "Sunt inclusi sau nu in cvorum? Doamna, asta decide CCR! Nu ma intrebari pe mine ce hotaraste Curtea."

Curtea Constituțională a decis, vineri, preschimbarea termenului stabilit pentru examinarea respectării procedurii pentru organizarea și desfășurarea referendumului, din 12 septembrie, în 31 august, în vederea asigurării soluționării cu celeritate a cauzei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2