Date companie
 
 
 
 

In prag de Paste, controale în piețele de carne

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Aprilie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : produse, opc, controale, inspectori, carne, cantar
 

Carne expirată, cântare neverificate și produse fără preț afișat! Iata ce au descoperit inspectorii OPC în mai multe piețe din țarã. Un magazin de carne a fost închis în Vrancea, în urma unui control desfãșurat de echipele Direcției Sanitar-Veterinare, ale Poliției, Protecției Consumatorului și Direcției de Sănatate Publică.

AMBIANȚĂ "Deci, deocamdatã închideți unitatea. Vrem sã discutãm cu șeful și dãm ordonanțã de suspendare."

Controlul-fulger făcut de inspectorii timișoreni a scos la iveală multe nereguli.

AMBIANȚĂ: "Ciolan de porc afumat care nu are nu are niciun elemen de identificare. Nicio etichetã. Ãsta miroase a vechi. Nu știu dacã e expirat, dar modificãri organoleptice sunt."

AMBIANȚĂ "- Deci nu avem verificare la cântarul pe care îl utilizeazã. - Adicã îi trișeazã pe clienți? - Existã existã posibilitatea."

În mai puțin de o orã, la Timișoara au fost sancționați zece comercianți, cu amenzi între 5.000 și 8.000 de lei. Produsele din carne care nu respectau normele de igienã și siguranțã alimentarã au fost retrase de la vânzare.

Probleme au fost descoperite și la Sibiu.

AMBIANȚĂ "Ștampila a fost pusã de doamna farmacistã Puia... farmacist, deci controlul medical se face de un medic specialist, nu de un farmacist."

Inspectorii OPC vor continua controalele în Saptamana Mare în toatã țara.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Se recomandă plafonarea prețurilor pentru unele produse ( 18 Martie 2020 )

  Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor cere plafonarea prețurilor produselor din coșul minim de consum.

 • Ministrul Finanțelor anunță controale la Primăria Capitalei ( 28 Ianuarie 2020 )

  Război între Ministerul Finanțelor și Primăria Capitalei! Florin Cîțu, șeful de la Finanțe, a anunțat că va dispune o inspecție economico-financiară la Primăria Municipiului București, precum și la companiile municipale aflate în subordine.

 • Sacrificarea porcilor de Crăciun nu trebuie asistată de veterinari ( 22 Noiembrie 2019 )

  A.N.S.V.S.A. revine asupra deciziei care a speriat gospodarii și medicii veterinari din România! După ce a anunțat, zilele trecute, că, de Ignat, oamenii care vor să sacrifice porcii pentru consum o pot face doar în prezența...

 • Neregulile în industria cosmetică, sancționate drastic ( 9 Iulie 2019 )

  Amenzi substanțiale, în rândul distribuitorilor și comercianților de produse cosmetice! Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a verificat peste 900 operatori economici din industria produselor cosmetice, care efectuau...

 • Inflația este în creștere, se arată în raportul B.N.R. ( 17 Mai 2019 )

  Inflația în creștere alarmantă! Guvernatorul B.N.R., Mugur Isărescu, a prezentat, astăzi, raportul trimestrial privind inflația. Potrivit raportului, Banca Națională a majorat la 4,2% prognoza de inflație, pentru finalul acestui an, și estimează...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2