Date companie
 
 
 
 

În pregătire, OUG care prevede închisoare pe viață pentru criminali, violatori și pedofili

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 August 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, lege, pedofil, viata, copil, inchisoare, alerta, ordonanta, Caracal, criminal, sistem, violator, rapire, dancila
 

Ordonanță de urgență care să prevadă inchisoare pe viață! Asta pregătește Guvernul României, după ce cazul de la Caracal a scos la iveală șubrezenia sistemului și faptul că legile blânde favorizează infracționalitatea. Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, că își dorește sancțiuni drastice pentru criminali, violatori și pedofili și astfel va da ordonanțe de urgență pentru instituirea pedepsei cu închisoarea pe viață, respectiv înăsprirea pedepselor pentru aceste fapte. Șefa Executivului a precizat că acest caz de la Caracal a arătat că trebuie schimbate legi, reguli, oameni din funcții, atitudini și a amintit de demiterile recente provocate de modul în care s-a acționat. Ea a mai spus că Ministerul Justiției a demarat deja o analiză a legislației penale în cazul infracțiunilor grave și foarte grave și că va aduce propuneri de modificare și completare a legislației.

VIORICA DĂNCILĂ, premierul României ”Va fi realizat un pachet cu propuneri de modificare și completare a legislației, privind mai multe aspecte: interzicerea posibilității de liberare condiționată pentru infracțiuni grave și foarte grave; definirea mai clară a faptei de răpire (fenomen pe care îl constatăm din ce în ce mai des în ultimii ani față de persoane vulnerabile) și stabilirea prin lege a unor limite de pedeapsă mai mari; clarificarea competențelor organelor judiciare și a altor aspecte din legislație astfel încât să preîntâmpinăm alte tragedii.”

Premierul a mai declarat că îi cere ministrului Justiției să finalizeze analiza în regim de urgență astfel încât în cel mai scurt timp să formuleze propuneri de modificare și completare a legislației. De asemenea, a precizat că va cere convocarea în sesiune extraordinară a celor două camere ale Parlamentului, pentru ca modificarile să fie dezbatute si implementate imediat.

BIANCA ROTARU, reporter ”O înăsprire a legii așteptată de toți românii care vor pedepsirea drastică a vinovaților în cazuri grave precum cel de la Caracal. În plus, oamenii nu se mai simt în siguranță, pe stradă sau acasă. Înmulțirea crimelor, tâlhăriilor, violurilor și actelor de pedofilie din ultimii ani este pusă pe seama legislației blânde, dar și pe ineficiența sistemului care ar trebui să protejeze viața cetățeanului.”

Potrivit premierului, în urmatoarele săptămâni va lansa platforma Guvernului pentru ordine și siguranță, "punct central de informare și dialog pe aspecte ce țin de respectarea legii și siguranța românilor". Tot joi, Executivul a discutat, într-o primă lectură, un proiect de lege care stabilește proceduri clare pentru căutarea persoanelor dispărute și îmbunătățește metodele speciale de căutare a acestora prin eliminarea blocajelor administrative și instituționale. De asemenea, reglementarea modalității de localizare sau urmărire prin mijloace tehnice, de obținere a datelor de trafic și de localizare, dar și modul în care trebuie să se desfășoare cercetarea criminalistică în domiciliul, reședința sau sediul unor persoane.

VIORICA DĂNCILĂ, premierul României ”Îmbunătățim activitatea mecanismului Alertă răpire copil, un mecanism deja existent, care are ca scop derularea unor proceduri de căutare a minorilor, în regim de urgență și cu resurse sporite, atât în țară cât și în străinătate.”

Prin aceste modificări legislative aflate deja în dezbatere publică, se urmărește reducerea timpului de intervenție și eficientizarea modului de acțiune al salvatorilor. Parlamentul va fi solicitat să adopte acest proiect de lege în procedură de urgență.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ordonanța militară cu noile măsuri, publicată în Monitorul Oficial ( 22 Martie 2020 )

  Ordonanța militară privind măsurile suplimentare de combatere a noului coronavirus a fost publicată, în această dimineață, în Monitorul Oficial. Noile măsuri au fost făcute publice, sâmbătă seara, de ministrul Afacerilor Interne...

 • Alertă la Guvern ( 9 Martie 2020 )

  Anchetă epidemiologică la Guvern! Grupul de Comunicare Strategică anunță că o femeie de 42 de ani din București care a fost testată pozitiv cu coronavirus ar fi avut contact inclusiv cu persoane care lucrează în clădirea Guvernului!

 • Guvernul Cîțu: modificare la Finanțe, unde este propus Lucian Heiuș ( 28 Februarie 2020 )

  Premierul desemnat, Florin Cîțu, a depus, la Parlament, lista de miniștri și programul de guvernare al Cabinetului său. Cîțu a anunțat că nu au fost făcute modificări majore în componența guvernului.

 • Programul de guvernare și lista miniștrilor, aprobate ( 10 Februarie 2020 )

  Componența Guvernului Orban și programul de guvernare, aprobate de conducerea PNL! Liberalii au explicat astăzi că formula Cabinetului rămâne aceeași. La fel și programul de guvernare, pe baza căruia Guvernul a fost învestit inițial. Din document au fost scoase însă obiectivele realizare. În schimb au fost adăugate câteva măsuri, din domeniul fondurilor europene, al lucrărilor publice și afacerilor interne.

 • Guvernul Orban II, în pregătire ( 7 Februarie 2020 )

  Lista Guvernului Orban II și programul de guvernare ar urma să fie prezentate Parlamentului, la începutul săptămânii viitoare. Conform legii, candidatul pentru funcția de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2