Date companie
 
 
 
 

În pregătire, OUG care prevede închisoare pe viață pentru criminali, violatori și pedofili

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 August 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, lege, pedofil, viata, copil, inchisoare, alerta, ordonanta, Caracal, criminal, sistem, violator, rapire, dancila
 

Ordonanță de urgență care să prevadă inchisoare pe viață! Asta pregătește Guvernul României, după ce cazul de la Caracal a scos la iveală șubrezenia sistemului și faptul că legile blânde favorizează infracționalitatea. Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, că își dorește sancțiuni drastice pentru criminali, violatori și pedofili și astfel va da ordonanțe de urgență pentru instituirea pedepsei cu închisoarea pe viață, respectiv înăsprirea pedepselor pentru aceste fapte. Șefa Executivului a precizat că acest caz de la Caracal a arătat că trebuie schimbate legi, reguli, oameni din funcții, atitudini și a amintit de demiterile recente provocate de modul în care s-a acționat. Ea a mai spus că Ministerul Justiției a demarat deja o analiză a legislației penale în cazul infracțiunilor grave și foarte grave și că va aduce propuneri de modificare și completare a legislației.

VIORICA DĂNCILĂ, premierul României ”Va fi realizat un pachet cu propuneri de modificare și completare a legislației, privind mai multe aspecte: interzicerea posibilității de liberare condiționată pentru infracțiuni grave și foarte grave; definirea mai clară a faptei de răpire (fenomen pe care îl constatăm din ce în ce mai des în ultimii ani față de persoane vulnerabile) și stabilirea prin lege a unor limite de pedeapsă mai mari; clarificarea competențelor organelor judiciare și a altor aspecte din legislație astfel încât să preîntâmpinăm alte tragedii.”

Premierul a mai declarat că îi cere ministrului Justiției să finalizeze analiza în regim de urgență astfel încât în cel mai scurt timp să formuleze propuneri de modificare și completare a legislației. De asemenea, a precizat că va cere convocarea în sesiune extraordinară a celor două camere ale Parlamentului, pentru ca modificarile să fie dezbatute si implementate imediat.

BIANCA ROTARU, reporter ”O înăsprire a legii așteptată de toți românii care vor pedepsirea drastică a vinovaților în cazuri grave precum cel de la Caracal. În plus, oamenii nu se mai simt în siguranță, pe stradă sau acasă. Înmulțirea crimelor, tâlhăriilor, violurilor și actelor de pedofilie din ultimii ani este pusă pe seama legislației blânde, dar și pe ineficiența sistemului care ar trebui să protejeze viața cetățeanului.”

Potrivit premierului, în urmatoarele săptămâni va lansa platforma Guvernului pentru ordine și siguranță, "punct central de informare și dialog pe aspecte ce țin de respectarea legii și siguranța românilor". Tot joi, Executivul a discutat, într-o primă lectură, un proiect de lege care stabilește proceduri clare pentru căutarea persoanelor dispărute și îmbunătățește metodele speciale de căutare a acestora prin eliminarea blocajelor administrative și instituționale. De asemenea, reglementarea modalității de localizare sau urmărire prin mijloace tehnice, de obținere a datelor de trafic și de localizare, dar și modul în care trebuie să se desfășoare cercetarea criminalistică în domiciliul, reședința sau sediul unor persoane.

VIORICA DĂNCILĂ, premierul României ”Îmbunătățim activitatea mecanismului Alertă răpire copil, un mecanism deja existent, care are ca scop derularea unor proceduri de căutare a minorilor, în regim de urgență și cu resurse sporite, atât în țară cât și în străinătate.”

Prin aceste modificări legislative aflate deja în dezbatere publică, se urmărește reducerea timpului de intervenție și eficientizarea modului de acțiune al salvatorilor. Parlamentul va fi solicitat să adopte acest proiect de lege în procedură de urgență.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Soția și copiii lui Gheorghe Dincă, audiați de procurorii DIICOT ( 22 August 2019 )

  Familia lui Gheorghe Dincă a fost audiată de către procurorii DIICOT! Soția presupusului criminal din tragedia de la Caracal, împreună cu cei trei copii, au stat în fața anchetatorilor mai bine de trei ore și au dat declarații referitoare la cazul în care este implicat Gheorghe Dincă. 

 • Noi probe în ancheta de la Caracal, dar și noi semne de întrebare ( 20 August 2019 )

  Probele găsite de anchetatori în cazul Caracal ridică noi semne de întrebare. Potrivit Mediafax, surse judiciare au precizat că, la prima verificare a mașinii lui Gheorghe Dincă a fost găsită o poșetă albastră. Geanta nu aparține, însă...

 • Pereții casei groazei din Caracal, verificați cu un scanner ( 19 August 2019 )

  Ancheta în cazul de la Caracal bate pasul pe loc! Procurorii au decis ca pereții casei lui Gheorghe Dincă să fie verificați cu scannerul, în căutarea de noi probe. Aparatul de scanat a fost adus de anchetatori în urmă cu câteva zile la Caracal...

 • Nu a putut fi identificat niciun ADN în oasele găsite în pădure ( 17 August 2019 )

  Noi detalii ies la iveală în cazul de la Caracal! Procurorii DIICOT anunță că în urma analizării, de către INML, a fragmentelor osoase găsite de către anchetatori în pădurea de lângă oraș, nu a putut fi identificat niciun ADN întrucât acestea se aflau într-o stare de calcinare excesivă.

 • Caracal: Fragmentele osoase aparțin unei fete de 15-19 ani ( 14 August 2019 )

  Procurorii DIICOT au anunțat că rezultatele expertizei medico-legale realizate de către Institutul Național de Medicină Legală ”Mina Minovici” arată că fragmentele osoase îngropate de către Gheorghe Dincă în liziera de lângă Caracal nu aparțin Alexandrei Măceșanu.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2