Date companie
 
 
 
 

În semn de solidaritate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 August 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ambasada, carte, condoleante, atentat
 

Lacrimi și durere, după atentatul de la Barcelona, în care 15 oameni și-au pierdut viața, iar alți 100, inclusiv trei români, au fost răniți! Oficialii români au transmis astăzi, rând pe rând, mesaje de condoleanțe, în semn de respect față de victimele atentatului terorist.


ALEXANDRU VLĂDESCU, reporter

"Premierul Mihai Tudose a fost primul politician român care a semnat în Cartea de condoleanțe deschisă aici, la Ambasada Spaniei. Prim-ministrul a transmis un mesaj de "solidaritate și compasiune" cu poporul spaniol. El a afirmat că statul român este "pregătit și dispus" să ofere tot sprijinul pentru tratarea românului rănit în atentatul de la Barcelona."


MIHAI TUDOSE, premierul României

"Nu sunt medic să spun eu unde poate fi mai bine tratat, ne-am oferit, am vorbit și acum cu personalul de la Ambasada spaniolă și cu domnul ministru al Sănătății, președintele Casei, dacă poate fi tratat în România și familia dorește acest lucru, în regulă. Peste chestia asta se suprapune posibilitatea medicală a transportului."

Și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a semnat în Cartea de condoleanțe. El a transmis că este datoria și obligația noastră să arătăm întreaga solidaritate cu poporul spaniol, inclusiv prin cooperarea la nivelul guvernelor pentru ca fenomenul terorismului să fie "îngrădit".

Nici președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, nu a evitat Cartea de condoleanțe deschisă la Ambasada Spaniei. El a precizat că țara noastră rămâne un aliat stabil în lupta împotriva terorismului. Totodată, el a apreciat că s-ar impune o discuție cu președintele Klaus Iohannis, cu premierul Mihai Tudose și cu structurile din sistemul de ordine și securitate națională, legată de necesitatea ca Parlamentul să ia vreo măsură, în această sesiune, privind lupta împotriva terorismului.

În aceeași notă, președintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că trebuie susținută lupta împotriva terorismului.

LUDOVIC ORBAN, președintele PNL
"Am transmis condoleanțe pentru familiile victimelor, compasiunea noastră pentru poporul spaniol care trece prin încercări extrem de dificile ca urmare a atentatelor și am reafirmat determinarea noastră de a susține orice demers de luptă împotriva terorismului, acestei forme de nebunii care face atâtea victime printre oameni nevinovați."

În urma atentatului, un singur român se mai află internat, el fiind în stare stabilă. Bărbatul, de 33 de ani, s-a ales cu un traumatism cranio-cerebral, cinci coaste rupe și cu un plămân perforat.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Eveline Păuna, la Național FM ( 19 Februarie 2020 )

  Eveline Păuna a fost invitata emisiunii "România vorbește", la Național Fm. Aceasta a discutat împreună cu realizatorii, Denis Ciulinaru și Diana Enache, despre noua sa carte, "Femeia la 30 de ani". Cartea prezintă 30 de povești care descriu sufletul femeii la 30 de ani în nuanțe fie de împlinire deplină, fie de căutare a sensului. Cititorii sunt invitați să descopere 30 de femei diferite, cu aspirații diferite, în contexte diferite de viață. De asemenea, poveștile pot descrie și o singură femeie cu 30 de fațete ale personalității sale. Autoarea a potrivit fiecare cuvânt astfel încât să fie o carte despre femei de 30 de ani, pe care să o citească femeile de orice vârstă. Și, cu și mai multă atenție, bărbații.

 • Petru Frăsilă și Răsvan Popescu, despre media și destin ( 7 Decembrie 2019 )

  Dublă lansare de carte la Iași! Uniunea Scriitorilor în România Filiala Iași a adus în atenția publicului două volume. Autorii acestora sunt oamenii de televiziune Petru Frăsilă și Răsvan Popescu. 

 • Românii citesc tot mai puțin, arată datele centralizate de Eurostat ( 25 Noiembrie 2019 )

  Românii citesc din ce în ce mai puțin! Cel puțin, așa rezultă din ultimul studiu Eurostat privind preocuparea pentru citit a românilor, dar și a altor popoare din Uniunea Europeană. La târgul de carte Gaudeamus, care...

 • O mașină a Ambasadei Albaniei, implicată într-un accident mortal ( 23 Mai 2019 )

  Accident cumplit, în județul Mureș, în care a fost implicată o mașină a Ambasadei Albaniei! Două automobile și un TIR încărcat cu rumeguș s-au ciocnit, aseară, pe Drumul Național 15, între localitățile Suseni și Brâncovenești.

 • Alexandru Sfârlea și-a lansat primul său roman la sediul Baroului Bihor ( 12 Aprilie 2019 )

  Cunoscutul poet orădean Alexandru Sfârlea și-a lansat primul său roman la sediul Baroului Bihor din Oradea! “Strol” este o aparitie inedită, născut din ideea că uneori timpul nu mai are răbdare. În momentul în care cititorul va deschide acest volum a lui Alexandru Sfârlea va descoperi o viață plină de întâmplări și neprevăzut ce a meritat să fie scrisă pe hârtie.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2