Date companie
 
 
 
 

În timp ce unii români rămân fără căldură în case, alții cer rebranșarea

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Noiembrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : termoficare, romani fara caldura, rebransare
 

Unii români rămân fără căldură, din cauza datoriilor, în timp ce alții solicită rebranșarea! La Brașov, mulți locatari cer sa primească din nou căldură.

SORIN MATECIUC, purtător de cuvânt CET Brașov: "Am avut cereri de rebransare de la persoane fizice, dar nu de la cele care s-au debransat, ci de la cele care au fost rebransate fortat. (...) Ca o persoana sa se rebranseze, trebuie sa se adreseze asociatiei de proprietari."

VOX: "- Când s-a debransat, ati fost de acord? - Nu, peste 45% nu am fost."

VOX: "Eu am spus- nu renunt, ca nu am posibilitatea sa pun centrala. Mi-am luat un termo, dar ne-a debransat din oficiu."
AMBIANȚĂ: "- Ce aveti acolo? - Apa si o încalzesc si o pun lânga mine pe-aici, uite asa stau si sunt la zi cu intretinerea."

În Focșani, zeci de blocuri au fost decuplate de la sistemul centralizat de încalzire. Societatea de termoficare pune în continuare sigilii pe conductele blocurilor care nu si-au platit datoriile.

CRISTINA GAVRILĂ, purtător de cuvânt ENET Focșani: "În momentul de fata avem sistata furnizarea agentului termic la un nr. de 60 de scari de bloc cu un debit mai mare de 30.000 de ron. În perioada urmatoare se va coborî acest prag, urmând noi sistari."

VOX: "Sunt unele persoane care au 90 de milioane de lei vechi, daca nu a platit sufera celalalt."

VOX: "- Si cum stati în casa? - Cum vedeti! Cu doua-trei bluze ma bag în pilota, pâna nu mai vad bine."

Sociatatea de termoficare din Focșani are datorii de peste 5 milioane de lei, dar are de încasat 7 milioane de la abonati.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Studiu: Bucureștenii ar putea ajunge să se spele cu apă încălzită la aragaz ( 19 Februarie 2020 )

  Bucureștenii ar putea ajunge să se spele cu apă încălzită la aragaz, potrivit unei analize Frames! Avertizările vin în condițiile în care lucrările de reabilitare a conductelor, vitale pentru funcționarea sistemului, vor fi din nou amânate. Potrivit analiștilor, sistemul de termoficare al Capitalei se află aproape de colaps, iar pe măsură ce reabilitarea acestuia este amânată de către autorități, rețeaua se degradează din ce în ce mai mult.

 • Soluții pentru salvarea RADET ( 26 Februarie 2019 )

  Soluția Firea pentru salvarea RADET! Primarul general al Capitalei propune ca principalul furnizor de apă caldă și încălzire în sistem centralizat din București să fie gestionat de două companii municipale, care ar urma să fie înființate Termoenergetica și Termoenergetica Servicii. Și asta în condițiile în care falimentuil Regiei Autonome de Distribuție a Energiei Termice este iminent.

 • Termoficarea din București, în impas ( 18 Octombrie 2018 )

  Peste 1,2 milioane de bucureșteni ar putea rămâne fără căldură și apă caldă, la iarnă, în condițiile în care fuziunea ELCEN-RADET s-a împotmolit, iar șansele ca aceasta să se realizeze țin de asumarea de către municipalitate a datoriilor istorice...

 • Accidentul de munca de la rețeaua de termoficare, soldat cu doi morți ( 30 Ianuarie 2018 )

  A murit și al doilea muncitor opărit în canalul rețelei de termoficare de la Complexul Studențesc Leu din București. Doi muncitori lucrau, aseară, în subteran, la rețeaua de termoficare, când una dintre țevi s-a fisurat...

 • Locatari din Drobeta-Turnu Severin, fără căldură din cauza unei datorii vechi către regia de termoficare ( 8 Decembrie 2014 )

  Sute de locatari din Drobeta-Turnu Severin îngheață de frig în apartamente, pentru o datorie cumulată la căldură de 60.000 de lei. Oamenii spun că și-au plătit facturile la timp, dar fostul administrator nu a predat banii regiei de termoficare. Unii dintre locatari au reușit să-și instaleze centrală termică în apartament. Cei mai mulți nu își permit, însă, acest lucru. Oamenii nu au avut căldura nici iarna trecută.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2