Date companie
 
 
 
 

În ultimul an, peste 5.000 de copii au dispărut de acasă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Mai 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : copii, disparitii
 

Tot mai multi copii dispar de acasă! Conform datelor prezentate de Salvați Copiii, peste 5.000 de copii au dispărut de acasă în ultimul an. Organizația atrage atenția asupra fenomenului cu implicații grave și pe termen lung.

TORA APETRII, reporter
"Cele mai multe dispariții au fost înregistrate în București, Constanța și Județul Neamț. În 95% din cazuri este vorba de plecări voluntare, cele mai multe dispariții fiind înregistrate în rândul adolescenților.”

De Ziua Internațională a Copiilor Dispăruți, care este marcată în 25 mai, Salvați Copiii România a atras atenția asupra situațiilor de risc în care pot ajunge copiii care pleacă de acasă sau din centrele de ocrotire. Principalele motive și factorii de risc care îi determină pe copii să își părăsească familia sau centrele de ocrotire sunt neglijarea și lipsa de supraveghere din partea adulților responsabili, conflictele repetate din familie sau abuzurile fizice sau emoționale. O altă cauză este lăsarea copiilor în grija bunicilor sau a altor rude, odată cu plecarea aparținătorilor legali la muncă în străinătate. Un alt factor este abandonul școlar și influența-presiunea anturajului.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2