Date companie
 
 
 
 

În urma aplicării TVA de 9%, pâinea s-a ieftinit, în medie, cu 15%

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Septembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : septembrie, venituri, paine, tva, pensionari, oameni, ieftinit, reduse
 

Septembrie a venit cu pâine mai ieftină, fapt ce-i bucură, în special, pe oamenii cu venituri reduse și pe pensionari. Producătorii și reprezentanții hipermarketurilor au început să elibereze, de duminică, bon fiscal cu TVA de 9% pentru produsele de panificație. Astfel, cel mai bine vândut produs alimentar din România s-a ieftinit, în medie, cu 15 procente. La raioanele de pâine și la brutării, dumincă, s-au format cozi, încă de la prima oră a dimineții.

VOX "- Din aia, rotundă, cu 2,50, s-a făcut mai puțin cu 20 de bani. – Se simte la buzunar? – Pentru pensionari e bun."

VOX "- Ați remarcat că s-a ieftin pâinea? – Da, am remarcat. Foarte bine! Ne bucurăm și noi, pensionarii. Se simte, se simte!"

VOX "Oamenii si asa nu prea au bani. Acuma, daca s-ar reduce TVA si la celelalte produse, taie carne, lapte, brânza, mâncăruri de baza ale omului.!

Ieftinirea pâinii este și în avantajul producătorilor, care au remarcat o creștere semnificativă a vânzării.

ANCA SIMION, angajat panificație "- Oamenii au fost încântați de preț și au venit în număr destul de mare, astăzi, la pâine. – Cu cât s-a micșorat? – În medie, cu 15 la sută."

Nu toate produsele de panificație s-au ieftinit! Reducerea TVA nu este valabilă pentru cele cu diverse umpluturi.

ADRIAN ANGHEL, purtător de cuvânt, D.G.F.P Bacău "Aceasta reducere a TVA, de la 24%, la 9%, pentru paine, se aplică exclusiv pentru produsele din pâine si derivate ale acesteia: covrigi, batoane, japoneze sau altfel de produse! Cota de TVA redusa, de 9%, nu se aplica si pentru specialitatile de panificatie cu umplutură, cum ar fi plăcinte, cozonaci."

Prin reducerea TVA la pâine, guvernanții urmăresc reducerea fenomenului de evaziune fiscală. Pentru a compensa, însă, minusul la încasările pentru buget, Guvernul României a impus, tot de la 1 septembrie, accize noi la produse de lux, cum ar fi bijuterii, blănuri, mașini străine, arme și iahturi, precum și la alcool.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Un nou show, din 20 septembrie, ora 13:00 ( 15 Septembrie 2020 )

  Show-ul momentului, la start! Toamna aceasta nu putea să treacă fără ca televiziunea voastră preferată să nu aducă surprize dintre cele mai spectaculoase! Așadar, Național TV se pregătește intens pentru gala celui mai nou spectacol de televiziune, Start Show România, care va debuta duminică, 20 septembrie, de la ora 13:00! 

 • Data celei de a doua sesiuni a bacalaureatului, stabilită de Ministerul Educației ( 9 Iulie 2020 )

  Cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat se va desfășura în perioada 24 august - 5 septembrie. Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației. Proba scrisă la Limba și literatura română...

 • 28% dintre români au venituri mai mici decât la debutul pandemiei ( 28 Mai 2020 )

  Nivelul de trai al românilor, afectat de pandemia de coronavirus! O treime dintre români au deja salarii mai mici, iar jumătate au renunțat la orice cheltuieli, în afara celor de strictă necesitate. 

 • Medicamente compensate 90%, pentru pensionarii cu pensii mici ( 28 August 2019 )

  Veste bună pentru pensionari! Guvernul a majorat plafonul de la care pensionarii vor beneficia de medicamente compensate cu 90%. Astfel, de la 1 septembrie, vor beneficia de compensare 90% la medicamente...

 • Miercuri începe a doua sesiune a examenului de bacalaureat ( 20 August 2019 )

  Peste 43.500 de candidati s-au înscris la sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat, care începe, miercuri, cu probele scrise. Prima probă este cea la Limba și literatura română. Aceasta va fi urmată, în 22 august, de proba...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2