Peste 500 de copii cu probleme cardiace mor, anual, în România, din cauza birocrației și a ineficienței Ministerului Sãnãtãții! Potrivit datelor statistice, aproximativ 1.200 de bebeluși se nasc, în fiecare an, cu malformații cardiace. Dintre aceștia, 200 sunt operați la Târgu Mureș, iar ceilalți sunt sortiți pieirii. Ar putea fi salvați doar dacã s-ar da în folosință secția de chirurgie cardio-vascularã, de la Spitalul de copii "Marie Curie" din Capitalã. O secție ultramodernã, în care s-au investit 3,5 milioane de euro, dar care stã închisă, din cauză că Ministerul Sãnãtãții nu a gãsit bani pentru a angaja cadre medicale calificate, ca să lucreze într-o astfel de secție. Asta cu toate că schema de personal este aprobată de mai bine de o jumãtate de an.
ALEXANDRU POPA, președinte, Asociația "Inima Copiilor" "Avem pe domnul doctor Șerban Stoica, care este la Bristol. Mai avem și anesteziști, specialiști în Terapie Intensivã foarte buni, care doresc sã lucreze aici, dar au zis toți: nu putem lucra, dacã nu sunt angajate asistente!"
Însă asistentele pot fi angajate doar dacă Ministerul de Finanțe alocă banii necesari. Pânã atunci, operațiile de acest gen se fac doar la Târgu Mureș.
CÃTÃLIN CÂRSTOVEANU, șef secție, Spitalul "Marie Curie" "Dânșii fac în jur de 200, 300 de operații pe an, cã atâta au bugetul, atâta au posibilitatea. (....) Ce se întâmplã cu ceilalți 700- 800 de copii? -E simplu, doamnã! Mor, ce sã facã!?"
Cei mai norocoși pleacã în strãinãtate. Costurile unei intervenții în clinicile din afara țãrii sunt, în medie, de 30.000 de euro, bani pe care, culmea, îi deconteazã același stat român. Micuțul Andrei este beneficiarul unei astfel de șanse. El are aproape doi ani și s-a nãscut cu o malformație cardiacã congenitalã rarã. Primul an de viațã l-a petrecut în spitalele din țarã. Apoi a fost operat cu succes în Italia.
DUMITRIȚA ȚUCÃ, bunica lui Andrei "Fãcea crize. Eram disperatã, disperatã eram, mi-era fricã, m-am luptat foarte mult pentru el ca sã supraviețuiascã."
EUGEN NICOLÃESCU, ministrul Sãnãtãții "Pentru circa 40, 50 de cazuri, cu chiu, cu vai, mai gãsim niște bani și la noi și la Casã și mai trimitem acei copii la spitalele din strãinãtate. (...) Diferența de copii nu mai au nicio șansã. Aceia sunt sortiți mortalitãții infantile."
Ambițiosul proiect de la Spitalul "Marie Curie" a demarat in septembrie 2009. Încă de anul trecut se vorbea, însă, de un eșec. Autoritățile din Sănătate atribuie acest eșec inițiatorilor, care ar fi gandit prost acest proiect.
13 percheziții, joi, în București și în județele Ilfov, Giurgiu și Călărași, la membrii unei grupări suspectate că a provocat, în Marea Britanie, un prejudiciu de peste un milion de lire sterline! Suspecții ar fi creat conturi frauduloase, într-o aplicație a Guvernului Marii Britanii.
Toxiinfecție alimentară într-o tabără din județul Bihor. Zeci de persoane au avut nevoie de intervenția cadrelor medicale. Dintre acestea, 19 copii și trei adulți au fost transportați la spital. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Crișana"...
Vești îngrijorătoare în urma accidentului grav de pe A2. Vă avertizăm că urmează informații și imagini cu impact emoțional. Un băiat de 9 ani, victimă a accidentului produs duminică seară pe autostrada A2, în județul Călărași, se află în stare gravă la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală.
Perchezițiile efectuate de polițiști și de procurorii DIICOT, la grupări specializate în trafic de droguri și persoane, criminalitate informatică și spălare de bani, s-au soldat cu arestarea a peste 100 de suspecți și plasarea sub control judiciar a altor 50.
2,6 miliarde euro din Politica de Coeziune urmează să intre în țară, în perioada următoare, a transmis ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș. ”După cum știți, avem zilele acestea discuții tehnice extrem de importante...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019