Date companie
 
 
 
 

Inca 10 milioane de euro pentru biciclistii din Capitala

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Mai 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bicicleta, piste
 

Bucureștenii care preferă să se deplaseze cu bicicleta vor avea la dispoziție încă 100 de kilometri de piste. Asta promite municipalitatea, care vrea să amenajeze o nouă rețea de piste pentru bicicliști. Traseele vor acoperi 60 de străzi și bulevarde. Costurile proiectului se ridică la 10 milioane de euro.

SORIN OPRESCU, primarul general al Capitalei: "Proiectul urmează să se execute. E constituit dintr-o rețea majoră de piste de bicicletă, care va fi realizată pe pistele principale nord-sud-est-vest, cu o rețea de distribuție în jurul centrului Capitalei."

Pistele, majoritatea pe carosabil, vor străbate Capitala și vor decongestiona traficul. Primăria va pune la dispoziție și biciclete, prin intermediul unor centre de închiriere, și va amenaja parcări speciale.

ION DEDU, director executiv, Primăria Capitalei: "Sunt propuse circa 18 puncte de închiriere în prima fază, care vor face parte dintr-un sistem de închiriere, sistem modern dotat cu un centru de coordonare."

Proiectul va fi finanțat prin Ministerul Mediului.

ATTILA KORODI, ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice: "Avantajele sunt multiple și evidente: eliberarea marilor bulevade de mașini, îmbunătățirea stării de sănătate, și aici nu vorbimn numai de emisii de gaze cu efect de seră, ci și de noxele care provin din transportul bucureștean făcut cu mașini."

Lucrările de amenajare vor demara în luna iulie și ar urma să fie finalizate la sfârșitul anului viitor. În București au mai fost amenajate piste pentru bicicliști și acunm doi ani. Majoritatea au fost desființate de polișia rutieră, pentru că puneau în pericol bicicliștii și pietonii.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Klaus Iohannis a mers cu bicicleta la Palatul Cotroceni ( 23 Aprilie 2021 )

  Șeful statului, pe bicicletă, spre Palatul Cotroceni! Klaus Iohannis s-a alăturat campaniei "Vinerea verde", inițiată de Ministerul Mediului, și a ales să vină cu bicicleta la serviciu.

 • Băiat de 13 ani, accidentat mortal de un tir ( 24 Martie 2019 )

  Tragedie în orașul Negrești Oaș, județul Satu Mare! Un băiat de 13 ani a fost lovit mortal de un tir. Potrivit martorilor, copilul se afla pe bicicletă, pe marginea drumului, și, din motive necunoscute, a virat brusc la stânga, chiar...

 • Redescoperă Bihorul pe bicicletă ( 9 Septembrie 2018 )

  ”Redescoperă Bihorul pe bicicletă – Stâna de Vale”, un proiect de succes! Sâmbătă, peste 100 de persoane, de la copii de 5 ani și până la persoane în vârstă de 60 de ani, au intrat cu bicicletele pe circuitul turistic pregătit de Agenția...

 • La un pas de tragedie ( 27 Septembrie 2017 )

  O fetiță de 10 ani a scăpat ca prin minune, după ce a fost izbită de o mașină, pe o trecere de pietoni din Tecuci, județul Galați. Vă avertizăm că urmează imagini care vă pot afecta emoțional. În filmarea de pe camerele de supraveghere se observă cum fetița a așteptat pe trecere, fără ca vreun șofer să oprească pentru a-i acorda prioritate. Așa că atunci când a văzut că din stânga ei nu mai vine nimeni, s-a urcat pe bicicletă și a traversat.

 • Un tânăr orădean străbate Europa pe bicicletă, în sprijinul nevoiașilor ( 12 August 2017 )

  Un tânăr din Oradea, în vârstă de 22 de ani, vrea să schimbe în bine lumea în care trăim! Pasionat de ciclism încă de la vârsta de 14 ani, Dan Ghiță va pedala peste 3.400 de kilometri, prin 10 țări...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2