Date companie
 
 
 
 

Inca doua cazuri de AH1N1

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Ianuarie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : satu mare, iasi, doua cazuri, gripa AH1N1, Geza Molnar, Ungheni
 

Un nou caz de gripă porcină la o femeie de 26 de ani din Iași. Tanara urmează acum un tratament de scurtă durată la domiciliu, iar evolutia sa este incurajatoare. De asemenea, o tânără de 24 de ani se află internată in Spitalul Județean Satu Mare. Ea s-a prezentat cu frisoane, febră și respirație grea.

GEZA MOLNAR - consilier al Ministrului Sanatatii: "Este vorba de o reintoarcere pe teritoriul Europei. În Romania, în momentul de fatã, desi am înregistrat 12 cazuri de gripa H1N1, douã cazuri de gripã B si un caz H3N2, (...) toate cazurile care au aparut sunt izolate.(...) Suntem în plin sezon de evolutie.(...)``

Pana acum, in tara noastra gripa porcina a facut trei victime. Una dintre ele, o tânãrã de 23 de ani din Prahova, a murit marti. Insãrcinatã în 7 luni, ea fusese internatã la Sectia de Terapie Intensivã a Maternitãtii Ploiesti.Medicii nu au reusit sã salveze copilul, desi i-au fãcut cezarianã.

mama victimei: "Eu nu cred cã are boala asta, nu cred! N-a fost plecatã, n-a fost nimeni din familie plecat!"

logodnicul victimei: "În loc sã strâng bani sã fac nuntã, strâng acum sã-i înmormântez pe amândoi!"

În acest an, alte douã persoane au murit din cauza gripei AH1N1 la Iasi. Este vorba de o femeie de 29 de ani, care avea mai multe boli cronice, si un bãrbat de 61 de ani, care s-a îmbolnãvit în Egipt si a fãcut o serie de complicaþii dupã ce s-a întors în tarã.

GEZA MOLNAR - consilier Ministrul Sanatatii: ``Suntem sub valorile prognozate, deci nu vorbim de o epidemie. (...) Din cantitatea de un milion patru sute de mii de doze puse la dispozitie populatiei s-au consumat 1 milion 200 de mii.(...) Sunt în stocuri încã. (...) Suntem asigurati pentru nevoile actuale."

Intre timp, gripa noua a facut prima victimă si peste Prut. Este vorba despre o femeie de 55 de ani din raionul Ungheni.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2