Date companie
 
 
 
 

Încă o pensionară s-a sinucis, din cauză că trebuia să returneze pensia necuvenită

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Iulie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : mita, sinucidere, pitesti, pensie, spanzurat, returnare, acte, DNA, boala, false, pensionara, anticipat
 

Gest extrem al unei pensionare din Pitești. Femeia și-a pus capăt zilelor, pentru că trebuia să dea statului înapoi banii primiți ca pensie. Tragedia s-a produs după ce femeia a fost chemată la DNA Pitești, ca să dea o declarație. Acolo a aflat că este acuzată de dare de mită, mai exact, că a dat 100 de lei șpagă pentru a se putea pensiona mai devreme, pe caz de boală. De teamă să nu intre la pușcărie, femeia în vârstă de 57 de ani a mers acasă și s-a spânzurat.

MĂDĂLINA BĂLĂNESCU, purtator de cuvânt IPJ Argeș "Există un bilet în care persoana își motivează gestul."

Femeia avea o pensie de aproximativ 400 de lei pe lună. Gestul ei i-a șocat pe vecini.

AMBIANTA "O cunosc. Cumsecade, calmă."

Alte zeci de persoane suspectate că s-au pensionat cu acte false au fost audiate la DNA Pitești, în cazul șpăgilor de la Comisia Medicală a Casei de Pensii Argeș.

VOX "Sunt de la DNA, vă rugăm să vă prezentați. Când te ia așa pe nepregătite, nu știi pentru ce. Mi-au spus că în legătură cu fetele, doctorițele."

VOX "Nu ne sperie nimeni, ne spune dacă știm cine a luat mită, cine știe. Nu am făcut așa ceva. Cine este foarte slab, poate. De ce să-mi fie frică dacă am fost un om corect, nu se poate să faci așa ceva."

Sinuciderea pensionarei din Pitești vine după ce doi soți pensionari din Harghita și-au pus capăt zilelor, în același fel. Asta după ce aflaseră că trebuie să returneze statului 41 de mii de lei, pentru că bărbatul ieșise la pensie anticipat pe baza unei adeverințe false, iar acum trebuia să dea statului înapoi banii primiți în ultimii șapte ani.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2