Date companie
 
 
 
 

Inca o zi de proteste, in Piata Universitatii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Ianuarie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proteste, piata, universitatii
 

Peste două mii de oameni s-au strâns din nou in Piața Universității, pentru a cere plecarea lui Traian Băsescu de la Cotroceni și demisia lui Emil Boc și a cabinetului său. De data aceasta, sute de studenți s-au alăturat protestelor. Spre deosebire de zilele precedente, protestele au fost în mare parte pașnice. Totuși, n-au lipsit tensiunile. Unii demonstranți au aruncat cu petarde, o mașină a fost incendiată, iar 113 persoane au ajuns la sectiile de poliție. De la Universitate si până în Piața Unirii, jandarmii au organizat filtre pentru a-i controla pe manifestanți. Multi dintre ei au venit înarmați până în dinți.

GEORGIAN ENACHE, purtător de cuvânt, Jandarmeria Capitalei "O gamă largă de arme albe! Cutite tip briceag, avem un castet sau un baston telescopic din material foarte dur, avem un box, iar asupra unei persoane s-a gasit o arma, un pistol."

O femeie avea în geantă un cuțit de bucătărie, iar un bărbat- un pliculeț cu o substanță interzisă.

DIANA SARCA, purtător de cuvânt, Poliția Capitalei "Celelalte obiecte, care au fost identificate, au fost ridicate si vor fi expertizate în vederea continuarii cerecetarilor(...)ele fac parte din probatoriul ce urmează sa fie întocmit."

Asupra protestatarilor, care au susținut că armele erau pentru autoapărare, au fost găsite si cagule. Mai mulți manifestanți au fost reținuți 24 de ore pentru distrugere și ultraj contra bunelor moravuri. Până acum, 6 dosare penale s-au constituit la Parchetul Judecătoriei sectorului 4. Potrivit Jandarmeriei, pagubele produse de la inceputul revoltelor de stradă depășesc 250 de mii de euro.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2