Date companie
 
 
 
 

Incă un cadru didactic în greva foamei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Octombrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : protest, greva foamei, invatatoare, Viorica Ionite, Falticeni
 

Dupa modelul invatatoarei din Caracal, o profesoara din Fãlticeni a intrat in greva foamei. Viorica Ionițe, de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”, a recurs la aceasta forma extrema de protest. Femeia nu are de gând sã renunte pana cand guvernul nu va arata respect față de cei de la catedra.

AMBIANTA: "Consider cã mi-am recâstigat dreptul la viatã! (...) Îmi retrãiesc demnitatea si libertatea!"
VIORICA IONITE - profesoara: "Probabil cã pentru mine libertatea si puterea de a merge cu capul sus sunt mai importante decât hrana !" (...) Este acea lipsã de vointã pentru a face ceva pentru binele general, cãtre binele nostru al tuturor românilor. Ceva sau poate cineva îl opreste sã ia decizii pentru binele poporului român."

Ceilalti profesori din colegiu sunt solidari cu Viorica Ionițe.

GHEORGHE NITU - profesor: "Este apreciatã de toti, pentru cã a avut curajul acesta sã-si ia asemenea faptã pe capul ei, cã nu-i usor, e treabã extremã! Cred cã si ceilalþi o sã se alieze, din alte scoli, sindicatele mãcar!"

Cat despre invatatoarea din Caracal, seful statului regretã cã un dascãl se aflã în greva foamei, dar crede cã nu asa se pot rezolva problemele.

TRAIAN BASESCU - presedintele Romaniei: "Sigur cã nu-mi pare bine deloc, dimpotrivã! Cred, însã, cã nu asa se pot rezolva problemele generale de care domnia sa vorbeste. (...)Eu regret cã un dascãl se aflã în greva foamei! Mi-as dori mult sã fie un participant la gãsirea solutiilor, decât un învãtãtor în greva foamei!"

În semn de solidaritate cu Cristina Anghel mai multi profesori din Timisoara au intrat luni în grevã japonezã.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2