Date companie
 
 
 
 

Incendii devastatoare în județele Suceava și Buzău

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Iulie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pompieri, incendiu, buzau, locuinte, suceava, posta, calnau, radauti, gospodaria
 

Incendii devastatoare în gospodării din Suceava și Buzău! La Rădăuți, trei locuințe au fost afectate de flăcări și zeci de păsări și animale domestice au murit, după ce o vilă a luat foc. Pompierii au intervenit cu 10 autospeciale cu apă și spumă pentru a stăvili flăcările care amenințau încă patru case.

VOX "Am văzut un fum negru și imediat am sunat. A venit multă lume! Pompierii au venit după 5 minute. Am auzit că ar fi de la o căpiță de fân."

Proprietarul gospodăriei nu era acasă în momentul izbucnirii focului.

VOX "M-a sunat vecinu' că arde casa. Focul s-a pornit din spate de la animale. Aveam fânul băgat acolo. Dumnezeu știe de la ce s-a aprins! Or fi tras animalele de un cablu."

Canicula a îngreunat considerabil munca pompierilor. Unul dintre ei a leșinat din cauza efortului susținut și a temperaturilor extreme, iar alți șapte au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-au intoxicat cu fum. Pagubele produse de incendiu sunt considerabile. Au ars acoperișul casei, un garaj, o bucătărie de vară, un adăpost pentru animale și două anexe, în total 800 de metri pătrați de construcție.  Potrivit pompierilor, incendiul a izbucnit din cauza efectului termic al curentului electric generat de un conductor. Flăcările au provocat un dezastru și în gospodăria unui fermier din comuna buzoiană Poșta Câlnău. 250 de tone de paie și furaje depozitate într-o curte s-au făcut scrum, în urma unui incendiu violent. Flăcările înalte de 10 metri i-au îngrozit pe localnici, care s-au temut că focul va ajunge și la casele lor. Din fericire, pompierii au reușit să oprească extinderea pârjolului. Vecinii spun că proprietarul furajelor este în litigiu cu o familie din același sat și nu exclud posibilitatea ca focul să fi fost aprins intenționat. Poliția a deschis o anchetă, pentru stabili cu exactitate cauzele incendiului.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2