Date companie
 
 
 
 

Incendiile au cuprins Vârful Pietrosu, din Munții Călimani, și o porțiune din Munții Gurghiu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Septembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : elicopter, pompieri, incendiu, flacari, Voluntari, munti, calimani, gurghiu, varful, pietrosu
 

Flacările mistuie pădurile în Muntii Cãlimani si în Muntii Gurghiu. Sute de pompieri, ajutati de voluntari, se luptã cu flãcãrile încã de miercuri searã. Misiunea lor este îngreunată de panta abruptă și de vântul care răspândește cu repeziciune focul. Autoritãtile au solicitat si un elicopter al Inspectoratul General de Aviație al Ministerului Administratiei și Internelor. În Muntii Cãlimani, incendiul a izbucnit la cota 2.100, în partea sudicã a Vârfului Pietrosu.

DORIN OLTEAN, inspector sef, I.S.U. Mures "Este foarte greu accesul în zona respectivã. Cel putin pe Pietrosu, în niciun caz! Fortele noastre au mers patru ore pe jos, pentru a ajunge pânã în zona respectivã."

Incendiul din Muntii Gurghiu a fost semnalat între localitãtile Ibãnesti si Rãstolita. Din cauza vântului puternic, focu a fost foarte greu de controlat.

ALEXANDRU PETRU FRÃTEAN, prefectul de Mures "E foarte grav, în opinia noastrã! A cuprins deja pãdurea, se extinde rapid, arde foarte puternic. Probabil peste 5 hectare spre 10 sunt deja cuprinse de flãcãri. Oamenii ajung cu dificultate acolo.

Pompierii si voluntarii au lucrat nonstop, pentru a tine focurile sub control. Vineri-dimineatã, elicopterul MAI a început să care saci cu apã si nisip, pe care i-a lansat în focare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Amintiri din infern ( 13 August 2021 )

  Imagini cu salvatorii montani care dorm sub cerul liber, la finalul acțiunii de salvare din Munții Făgăraș, au devenit virale pe internet. Unul dintre salvamontiști a dat detalii despre modul în care s-a desfășurat acțiunea contra cronometru: turiștii au urcat pe un perete care se escaladează exclusiv iarna și au sunat abia după ce s-a întâmplat tragedia, iar întunericul a îngreunat mult acțiunea. 

 • Incendiu toxic la un depozit de deșeuri din plastic, la Salonta ( 9 Iulie 2021 )

  Nouă ore au luptat pompierii cu incendiul izbucnit, spre dimineață, într-un depozit de deșeuri plastice reciclabile din Salonta, județul Bihor. Trei hale au fost cuprinse de flăcări. Apelul care anunța incendiul...

 • O biserică din județul Vrancea, mistuită de foc chiar în Vinerea Mare ( 1 Mai 2021 )

  Biserică făcută scrum, chiar în Vinerea Patimilor! O persoană a anunțat la serviciul unic de uregnță 112, ieri, în jurul orei 17:00, că biserica din satul Topești, județul Vrancea este în flăcări.

 • Casă făcută scrum, în Argeș ( 19 Aprilie 2021 )

  Incendiu de proporții în comuna Brăduleț, din județul Argeș! Un bărbat în vârstă de 74 de ani a murit, după ce casa i-a luat foc. Omul nu a reușit să iasă din locuință, în momentul izbucnirii incendiului.

 • 25 de persoane, evacuate în urma unui incendiu ( 15 Aprilie 2021 )

  Incendiu la un bloc din municipiul Giurgiu! Flăcările au cuprins acoperișul imobilului de patru etaje. Este vorba despre un bloc cu o singură scară locuită, a doua fiind în construcție.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2