Date companie
 
 
 
 

Incendiu devastator la Buhuși

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Septembrie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : depozite, pompieri, incendiu, colectare, deseuri, buhusi
 

Scene apocaliptice la Buhuși, județul Bacău! Un incendiu a mistuit depozitele a trei societăți de colectare a deșeurilor, aflate în aceeași curte. Focul a izbucnit duminică, iar pompierilor le-au trebuit 20 de ore să îl stingă. Au ars zeci de tone de deșeuri, în special mase plastice și aparatură electronică și electrocasnică. Din fericire, fiind zi nelucrătoare, în incintă nu se afla nimeni. Localnicii spun că este cel mai mare incendiu din istoria orașului.  Primele informații arată că incendiul ar fi izbucnit de la autoaprinderea unui butoi care conținea combustibil. Flăcările și norul gros de fum au fost vizibile de la zeci de kilometri.

VOX "- Deșeuri de la marketuri. - Dar butoaiele alea care bubuie în spate cu ce sunt? - Ulei și apă reziduală. - Și mai sunt substanțe inflamabile înăuntru? - Da, de asta le-am orientat să se ducă în partea cealaltă în fabrică și să nu se extindă."

VOX "În spate sunt butoaie cu aracet, cu vopsele. Au făcut explozie mai mult butoaiele cu vopsea."

VOX "- N-a mai fost niciodată așa foc mare? - Nu, ăsta intră în istorie."

Pompierii se temeau de o explozie și au reușit să stăvilească incendiul abia după patru ore. Peste 100 de pompieri din Buhuși, Moinești și Bacău au participat la intervenție, care a fost îngreunată de vânt, dar și de materialele inflamabile din depozite.

VOX "S-a extins că s-a închis aici apa. Nu mai sunt hidranturile de la fabrică. Aici le-a oprit drumul. Trebuia să lase să intre mașinile. Ocolește, aici, până vine cu apa. Trebuie spumă, să vină elicoptere!"

VOX "Încercăm să izolăm totul, să nu se extindă și la celelalte întreprinderi. În rest, n-avem ce face, nu ne putem apropia."

Depozitul a ars pe o suprafață de 5.000 de metri pătrați, cu tot cu utilajele dinăuntru. Deocamdată, valoarea pagubelor nu a fost stabilită. Potrivit unuia dintre proprietari, numai costul unei linii de balotat mase plastice, achiziționată de o săptămână și care nu era asigurată, se ridică la peste 300.000 de euro.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Incendiu toxic la un depozit de deșeuri din plastic, la Salonta ( 9 Iulie 2021 )

  Nouă ore au luptat pompierii cu incendiul izbucnit, spre dimineață, într-un depozit de deșeuri plastice reciclabile din Salonta, județul Bihor. Trei hale au fost cuprinse de flăcări. Apelul care anunța incendiul...

 • Anchetă într-un dosar de reciclare fictiva a deșeurilor ( 17 Iunie 2021 )

  Fraudă uriașă în domeniul deșeurilor! Șapte firme specializate în colectarea și reciclarea deșeurilor au fost depistate cu nereguli grave de către inspectorii Direcției generale antifraudă fiscală din cadrul A.N.A.F..

 • În Portul Constanța, containere cu deșeuri ilegal aduse în România ( 12 Mai 2021 )

  Deșeuri din Occident, aduse ilegal în România! Sute de tone de gunoaie sosite din Germania si care ar fi trebuit sa ajungă la o firmă din județul Prahova au fost găsite în 25 de containere, în portul Constanța.

 • O biserică din județul Vrancea, mistuită de foc chiar în Vinerea Mare ( 1 Mai 2021 )

  Biserică făcută scrum, chiar în Vinerea Patimilor! O persoană a anunțat la serviciul unic de uregnță 112, ieri, în jurul orei 17:00, că biserica din satul Topești, județul Vrancea este în flăcări.

 • Casă făcută scrum, în Argeș ( 19 Aprilie 2021 )

  Incendiu de proporții în comuna Brăduleț, din județul Argeș! Un bărbat în vârstă de 74 de ani a murit, după ce casa i-a luat foc. Omul nu a reușit să iasă din locuință, în momentul izbucnirii incendiului.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2