Date companie
 
 
 
 

Incendiu devastator la Buhuși

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Septembrie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : depozite, pompieri, incendiu, colectare, deseuri, buhusi
 

Scene apocaliptice la Buhuși, județul Bacău! Un incendiu a mistuit depozitele a trei societăți de colectare a deșeurilor, aflate în aceeași curte. Focul a izbucnit duminică, iar pompierilor le-au trebuit 20 de ore să îl stingă. Au ars zeci de tone de deșeuri, în special mase plastice și aparatură electronică și electrocasnică. Din fericire, fiind zi nelucrătoare, în incintă nu se afla nimeni. Localnicii spun că este cel mai mare incendiu din istoria orașului.  Primele informații arată că incendiul ar fi izbucnit de la autoaprinderea unui butoi care conținea combustibil. Flăcările și norul gros de fum au fost vizibile de la zeci de kilometri.

VOX "- Deșeuri de la marketuri. - Dar butoaiele alea care bubuie în spate cu ce sunt? - Ulei și apă reziduală. - Și mai sunt substanțe inflamabile înăuntru? - Da, de asta le-am orientat să se ducă în partea cealaltă în fabrică și să nu se extindă."

VOX "În spate sunt butoaie cu aracet, cu vopsele. Au făcut explozie mai mult butoaiele cu vopsea."

VOX "- N-a mai fost niciodată așa foc mare? - Nu, ăsta intră în istorie."

Pompierii se temeau de o explozie și au reușit să stăvilească incendiul abia după patru ore. Peste 100 de pompieri din Buhuși, Moinești și Bacău au participat la intervenție, care a fost îngreunată de vânt, dar și de materialele inflamabile din depozite.

VOX "S-a extins că s-a închis aici apa. Nu mai sunt hidranturile de la fabrică. Aici le-a oprit drumul. Trebuia să lase să intre mașinile. Ocolește, aici, până vine cu apa. Trebuie spumă, să vină elicoptere!"

VOX "Încercăm să izolăm totul, să nu se extindă și la celelalte întreprinderi. În rest, n-avem ce face, nu ne putem apropia."

Depozitul a ars pe o suprafață de 5.000 de metri pătrați, cu tot cu utilajele dinăuntru. Deocamdată, valoarea pagubelor nu a fost stabilită. Potrivit unuia dintre proprietari, numai costul unei linii de balotat mase plastice, achiziționată de o săptămână și care nu era asigurată, se ridică la peste 300.000 de euro.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2