Date companie
 
 
 
 

Incendiu devastator la Buhuși

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Septembrie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : depozite, pompieri, incendiu, colectare, deseuri, buhusi
 

Scene apocaliptice la Buhuși, județul Bacău! Un incendiu a mistuit depozitele a trei societăți de colectare a deșeurilor, aflate în aceeași curte. Focul a izbucnit duminică, iar pompierilor le-au trebuit 20 de ore să îl stingă. Au ars zeci de tone de deșeuri, în special mase plastice și aparatură electronică și electrocasnică. Din fericire, fiind zi nelucrătoare, în incintă nu se afla nimeni. Localnicii spun că este cel mai mare incendiu din istoria orașului.  Primele informații arată că incendiul ar fi izbucnit de la autoaprinderea unui butoi care conținea combustibil. Flăcările și norul gros de fum au fost vizibile de la zeci de kilometri.

VOX "- Deșeuri de la marketuri. - Dar butoaiele alea care bubuie în spate cu ce sunt? - Ulei și apă reziduală. - Și mai sunt substanțe inflamabile înăuntru? - Da, de asta le-am orientat să se ducă în partea cealaltă în fabrică și să nu se extindă."

VOX "În spate sunt butoaie cu aracet, cu vopsele. Au făcut explozie mai mult butoaiele cu vopsea."

VOX "- N-a mai fost niciodată așa foc mare? - Nu, ăsta intră în istorie."

Pompierii se temeau de o explozie și au reușit să stăvilească incendiul abia după patru ore. Peste 100 de pompieri din Buhuși, Moinești și Bacău au participat la intervenție, care a fost îngreunată de vânt, dar și de materialele inflamabile din depozite.

VOX "S-a extins că s-a închis aici apa. Nu mai sunt hidranturile de la fabrică. Aici le-a oprit drumul. Trebuia să lase să intre mașinile. Ocolește, aici, până vine cu apa. Trebuie spumă, să vină elicoptere!"

VOX "Încercăm să izolăm totul, să nu se extindă și la celelalte întreprinderi. În rest, n-avem ce face, nu ne putem apropia."

Depozitul a ars pe o suprafață de 5.000 de metri pătrați, cu tot cu utilajele dinăuntru. Deocamdată, valoarea pagubelor nu a fost stabilită. Potrivit unuia dintre proprietari, numai costul unei linii de balotat mase plastice, achiziționată de o săptămână și care nu era asigurată, se ridică la peste 300.000 de euro.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Potop în comuna Mihai Viteazu. Vreme frumoasă în zilele următoare ( 27 Septembrie 2019 )

  A fost potop în județul Constanța! În localitatea Mihai Viteazu, a plouat, în patru ore, cât în toată luna septembrie. Viiturile formate în urma ruperii cerului au făcut prăpăd. Satul Sinoe a fost distrus aproape total.

 • O femeie și doi copii au murit într-un incendiu ( 16 Septembrie 2019 )

  Sfârșit tragic pentru o familie din județul Neamț! O femeie și cei doi copii ai săi au murit, după ce casa lor aflată în localitatea Săvinești a fost cuprinsă de flăcări. La fața locului au intervenit cinci autospeciale de stingere.

 • Un club cunoscut din Mamaia, mistuit de flăcări ( 13 August 2019 )

  Unul dintre cele mai cunoscute cluburi din Mamaia s-a făcut scrum! Un incendiu puternic a izbucnit, noaptea trecută, în bucătăria localului aflat în nordul stațiunii. Mai multe echipaje de pompieri ale Inspectoratului pentru Situații de...

 • Incendiu la o fabrică de mobilă din Oradea ( 30 Iulie 2019 )

  Un incendiu puternic a izbucnit la o fabrică de mobilă din municipiul Oradea! 750 metri pătrați ai unei fabrici de cherestea și mobila au luat foc în zona uscătoriei, acolo unde se usucă lemnul. La fața locului au intervenit peste 40 de pompieri militari.

 • Două fetițe din Carcal, înecate într-un pârâu ( 13 Iulie 2019 )

  Scăldatul în locuri neamenajate face noi victime! Două fetițe din Caracal, una de șase ani, cealaltă de 11, au murit înecate într-un pârâu. Pompierii Detașamentului Caracal au fost solicitați să intervină, vineri seara, pentru căutarea...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2