Date companie
 
 
 
 

Incendiu în laboratorul de fizică al unui liceu din Târgoviște

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Noiembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pompieri, incendiu, targoviste, elevi, liceu, laborator, scurtcircuit, calculator
 

Ce aproximativ 800 de elevi ai unui liceu din Târgoviște au fost evacuați de urgență, după ce laboratorul de fizică a fost cuprins de flăcări. Trei fete au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce s-au intoxicat cu fum și au avut atacuri de panică. Portivit pompierilor, incendiul ar fi fost provocat de un scurt-circuit, la un calculator.

VOX "- S-a speriat eleva? – Da, a făcut un șoc, un mic atac de panică."

VOX "În acea clasă nu se făceau ore, de unde a izbucnit incendiul. Nu știm de la ce, probabil de la cabluri electrice."

La fața locului, au venit două autospeciale cu apă și spumă, iar pompierii au reușit să stingă focul după mai bine de două ore.

NICOLAE TUDOSE, I.S.U. Dâmbovița "- A fost mult material plastic, care a produs foarte mult fum înecăcios și greu respirabil. - A fost dificilă intervenția? - A fost dificilă, mai ales că fumul negru a îngreunat, oarecum, accesul în zonă."

Ca o coincidență, la începutul săptămânii, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență organizaseră în liceu un exercițiu de evacuare în caz de incendiu.

ANDA ALECU, director, Grup Școlar "C. Brâncoveanu" Târgoviște "Elevii au fost instruiți. Ca dovadă, acum au știut pe unde să iasă, pe unde să intre. Au așteptat aici, până când totul a intrata în normal."

Elevii și-au reluat cursurile, după ce incendiul a fost stins, iar clădirea a fost aerisită.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Patru persoane au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu fum ( 11 Octombrie 2020 )

  Incendiu de proporții într-un apartament dintr-un bloc de locuințe din Giurgiu! Flăcările au izbucnit la etajul al treilea. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj de descarcerare. Potrivit pompierilor, incendiul se manifesta violent, cu flacară deschisă în apartament. În interior nu se aflau persoane.

 • Mesajul președintelui, la început de an școlar ( 14 Septembrie 2020 )

  „Fiecare dintre voi veți avea ocazia să fiți super-eroi” le-a transmis președintele Klaua Iohannis, în această dimineață, elevilor. Seful statului le-a spus școlalilor că are încredere în ei.

 • Condițiile privind desfășurarea noului an școlar, stabilite de Ministerul Educației ( 1 Septembrie 2020 )

  În sfârșit, autoritățile au stabilit condițiile privind începerea anului școlar! Ministrul Educației, Monica Anisie a dat asigurări, astăzi, că a pregătit revenirea elevilor la școală în condiții de siguranță. Ea a precizat...

 • Elevii vor intra în școli doar cu declarație semnată de părinți ( 19 August 2020 )

  Elevii vor merge la școală cu declarație semnată de părinți! Începând din 14 septembrie, copiii vor fi primiți la ore doar după ce vor prezenta o declarație pe proprie răspundere, semnată de către părinți, potrivit ghidului cu normele sanitare publicat de Ministerul Sănătății. 

 • Apartament în flăcări, în București ( 6 August 2020 )

  Incendiu puternic în Capitală! Un apartament situat la etajul 10 al unui bloc de locuințe din zona intersecției dintre bulevardele Mihai Bravu și Basarabia a fost cuprins de flăcări. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2