Date companie
 
 
 
 

Incendiu toxic la un depozit de deșeuri din plastic, la Salonta

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Iulie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : incendiu, deseuri, plastic, salonta
 

Nouă ore au luptat pompierii cu incendiul izbucnit, spre dimineață, într-un depozit de deșeuri plastice reciclabile din Salonta, județul Bihor. Trei hale au fost cuprinse de flăcări. Apelul care anunța incendiul a fost primit, la dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Crișana", în jurul orei 03:41. La fața locului au intervenit 57 de pompieri cu opt autospeciale, dintre care șapte de lucru cu apă și spumă, un echipaj de cercetare chimică, radiologică și nucleară și un echipaj de paramedici.

prin telefon: CAMELIA ROȘCA, purtător de cuvânt, I.S.U. „Crișana” ”La ora 13:25 incendiul a fost stins. Se acționează în continuare pentru căutarea și lichidarea focarelor ascunse, respectiv pentru înlăturarea efectelor negative ale evenimentului.”

Depozitul de deșeuri plastice reciclabile este amplasat la circa 100 de metri de locuințe. Nu au fost înregistrate victime, dar fumul dens și înecăcios emanat de plasticul ars la marginea Salontei se dispersează spre Ungaria, motiv pentru care au fost anunțați oficialii din țara vecină.

prin telefon: SEVER ȘERBĂNESCU, comisar șef, Garda de Mediu Bihor ”Din primele date avem o cantitate de circa 1.300 de tone de deșeuri de materiale plastice care ard. Direcția norului este de nord-est și prima localitate afectată este localitatea Ghest din Ungaria.”

Comisarii Gărzii de Mediu vor efectua un control amănunțit al activității desfășurate de societatea colectoare de deșeuri. Reprezentanții instituției au precizat că depozitul este autorizat din punct de vedere a protecției mediului pentru colectarea și reciclarea deșeurilor de mase plastice.


Incendiu toxic la un depozit de deșeuri din plastic, la Salonta

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Anchetă într-un dosar de reciclare fictiva a deșeurilor ( 17 Iunie 2021 )

  Fraudă uriașă în domeniul deșeurilor! Șapte firme specializate în colectarea și reciclarea deșeurilor au fost depistate cu nereguli grave de către inspectorii Direcției generale antifraudă fiscală din cadrul A.N.A.F..

 • Garanție pentru sticlele din plastic, în scopul reciclării ( 19 Mai 2021 )

  Garanție de 50 de bani, pentru sticlele din plastic! Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat la un post de televiziune, că săptămâna viitoare va prezenta coaliției de guvernământ un act normativ...

 • În Portul Constanța, containere cu deșeuri ilegal aduse în România ( 12 Mai 2021 )

  Deșeuri din Occident, aduse ilegal în România! Sute de tone de gunoaie sosite din Germania si care ar fi trebuit sa ajungă la o firmă din județul Prahova au fost găsite în 25 de containere, în portul Constanța.

 • O biserică din județul Vrancea, mistuită de foc chiar în Vinerea Mare ( 1 Mai 2021 )

  Biserică făcută scrum, chiar în Vinerea Patimilor! O persoană a anunțat la serviciul unic de uregnță 112, ieri, în jurul orei 17:00, că biserica din satul Topești, județul Vrancea este în flăcări.

 • Casă făcută scrum, în Argeș ( 19 Aprilie 2021 )

  Incendiu de proporții în comuna Brăduleț, din județul Argeș! Un bărbat în vârstă de 74 de ani a murit, după ce casa i-a luat foc. Omul nu a reușit să iasă din locuință, în momentul izbucnirii incendiului.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2