Date companie
 
 
 
 

Incendiu violent la un depozit de anvelope, în Rădăuți

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Septembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pompieri, incendiu, depozit, suceava, anvelope, scurtcircuit, radauti
 

Incendiu violent, în judetul Suceava! Un depozit de anvelope din Rădăuți s-a făcut scrum, în noaptea de marți spre miercuri. Trei pompieri au avut nevoie de îngrijiri medicale,  după ce s-au intoxicat cu fum. Incendiul a izbucnit la o oră după miezul nopții, în depozitul ticsit cu anvelope uzate. Paznicii de la o herghelie din apropiere au fost cei care au sunta la 112.

VOX "Prima dată a început să iasă fum, apoi flăcările. Ne-am speriat și a sunat repede gardianul la pompieri. Ne-am speriat tare, că se putea transmite încoace."

Flăcările au mistuit totul, pe o suprafață de 1500 de metri pătrați, inclusiv cinci anexe din incinta depozitului. Locuitorii din zonă au ieșit în stradă, de teamă ca flăcările să nu ajungă și la casele lor.

VOX "- A ars tot aici! Și casa! - Suprafață mare, nu? - Da, pagubă mare! Flăcările erau mari."

VOX "- Ce aveau înăuntru? Mai erau și alte lucruri de valoare? - O vulcanizare și depozit de cauciucuri."

Opt echipaje de pompieri militari și două echipe de pompieri voluntari s-au luptat să stingă incendiul. Operațiunea a fost extrem de dificilă, din cauza fumului, a gazelor toxice și a temperaturii foarte mari generată de anvelopele care ardeau.

VOX "La locul intervenției s-a constatat că nu era vorba de o locuință particulară, ci de un depozit. La ora la care vorbim, din cauza deschiderilor de aer, arde în proporție de 80 % din această suprafață."

Proprietarii depozitului sunt plecați în Austria. Deocamdată nu s-a stabilit cauza producerii incendiului. O ipoteză luată în calcul de anchetatori ar fi accea că focul ar fi pornit de la un scurtcircuit la tabloul electric.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Poluare masivă în București, în urma unor incendieri de cauciucuri ( 15 Martie 2021 )

  Poluare masivă, noaptea trecută, în București și în zonele limitrofe! Toți indicatorii de măsurare a calității aerului au arătat depășiri mult peste limita maximă admisă. În toate cartierele Capitalei, la miezul...

 • Acoperișul Palatului Administrativ din Suceava, mistuit de incendiu ( 6 Martie 2021 )

  Palatul Administrativ din Suceava, în flăcări! Incendiul a izbucnit, sâmbătă dimineață, la acoperișul edificiului administrativ. Intervenția echipajelor Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava a început cu stângul...

 • Proteste, după incendiul de la Matei Balș ( 30 Ianuarie 2021 )

  Protest la Institutul "Matei Balș" din Capitală! Mai multe persoane s-au adunat, vineri seară, în zona unității medicale pentru a-și exprima nemulțumirea față de incidentele repetate din sistemul sanitar românesc. Protestatarii au adus cu ei și lumânări pe care le-au aprins în memoria celor cinci pacienți decedați ieri. Totodată, aceștia au cerut demisiile președintelui României Klaus Iohannis și a șefului Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat.

 • Cinci pacienți și-au pierdut viața, în urma incendiului de la „Matei Balș” ( 29 Ianuarie 2021 )

  Incendiu cu urmări grave, la Institutul "Matei Balș" din Capitală! Cinci pacienți și-au pierdut viața, iar peste 100 au fost evacuați, unii dintre ei fiind mutați în alte saloane ale spitalului, iar alții fiind transferați la diferite unități medicale din București. Autoritățile continuă cercetările, pentru a stabili cu exactitate cauza producerii tragediei. Aceștia iau în calcul mai multe ipoteze, printre care și cea a unui scurtcircuit. Șeful statului, Klaus Iohannis, și premierul României, Florin Cîțu, au felicitat rapiditatea intervenției echipajelor de salvare la locul producerii incendiului.

 • Amenzi de 175.000 de lei, în cazul incendiului de la platforma de reciclare din Buzău ( 22 Ianuarie 2021 )

  Amenzi de 175.000 de lei, în urma incendiului produs marți la o platformă de reciclare a deșeurilor situată la ieșirea din municipiul Buzău! În urma verificărilor, comisarii Gărzii de Mediu au găsit mai multe nereguli...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2