Date companie
 
 
 
 

Încep lucrările de terasamente, la Pasajul Domnești

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Februarie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : lucrari, pasaj, domnesti, terasament, scriosteanu
 

În sfârșit, începe execuția terasamentelor la pasajul de la Domnești, în vederea devierii traficului pe drumul județean spre Domnești. Lucrările la pasaj trebuiau finalizate în octombrie anul acesta, dar, la fel ca în multe alte cazuri de lucrări în infrasctructură, au suferit o sincopă încă din start.

prin telefon:IRINEL SCRIOȘTEANU, secretar de stat, Ministerul Transporturilor „Constructorul antreprenor a solicitat decalarea termenului de execuție, pentru că, într-adevăr, au fost ceva probleme și modificări solicitate de Primăria Capitalei, care au dus la modificarea proiectului, care la rândul lui au dus la expropieri suplimentare, relocări suplimentare de utilități care au generat blocajele de la începutul proiectului. Practic, până anul trecut în septembrie, după aproape un an și jumătate de lucrări, era executat aproape maximum 5-6% din proiect.” 

În această situație, un termen realist de încheiere a lucrărilor ar fi aprilie-mai 2022, spune oficialul din Ministerul Transporturilor.

prin telefon:IRINEL SCRIOȘTEANU, secretar de stat, Ministerul Transporturilor „Și firma a avut o parte de vină, pentru că exproprierile suplimentare sunt documentate și fundamentate de către antreprenorul care a câștigat licitația. Firma, chiar în cadrul procedurii de achiziție, intrase în insolvență și cu probleme de mobilizare în șantier, chiar dacă avea ceva suprafețe de teren pe care trebuia să lucreze, lucrările nu au decurs așa cum trebuia.”

Șoferii care trec zilnic prin această zonă, spre și dinspre București așteaptă cu nerăbdare terminarea lucrărilor. Este o zonă cu trafic infernal, în care, practic, nu s-a făcut nimic pentru fluidizare. Pasajul de la Domnești a stat frumos doar pe hârtie, așa cum stă și marea lucrare de extindere și modernizare a bulevardului Prelungirea Ghencea.

VOX „- Ce mesaj aveți pentru autorități? - Să se miște mai repede un pic.” 

ALEXANDRA VLAD, reporter „Pasajul de la Domnești costă 91,5 milioane de lei și se construiește peste Centura Bucureștiului. Este o lucrare complexă care presupune realizarea de bretele, intersecții și legături cu Drumul Județean 602. În afară de Domnești, pe Centura Capitalei mai sunt în lucru încă 4 pasaje: Popești-Leordeni, Cernica, Mogoșoaia și Berceni. Toate ar trebui să fie gata anul viitor.”
« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Lucrări de construcții și demolări ilegale, în Parcul Herăstrău din București ( 24 Martie 2021 )

  Percheziții domiciliare, într-un dosar privind lucrări ilegale executate în Parcul „Regele Mihai I”, fost Herăstrău, din București! Mai multe persoane sunt cercetate penal pentru efectuarea unor lucrări de demolare...

 • Un proiect fără sfârșit ( 17 Martie 2021 )

  Decizia primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, de a aloca mai puțini bani pentru lucrările de modernizare de la Prelungirea Ghencea, stârnește nemulțumirea locuitorilor din sectorul 6. Edilul a decis că, anul acesta, doar 10 milioane de lei vor fi alocate pentru santierul de la Prelungirea Ghencea. Suma este însă cu mult sub necesarul finalizării lucrărilor. Cu acești bani se dorește finalizarea lucrărilor la primul tronson, demarate în 2019. Este vorba de numai 700 de metri dintre stada Brașov și strada Râul Doamnei. Rămâne în continuare un mister cine, când si cum va continua acest proiect până la conexiunea cu viitorul Pasaj Domnești. Localnicii au ajuns la capătul răbdării.

 • Ruta feroviară între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni, suspendată pentru lucrări de întreținere ( 20 Ianuarie 2021 )

  La o lună de la inaugurare, circulația trenurilor pe ruta Gara de Nord - Aeroportul Internațional Henri Coandă se suspendă. Și asta deoarece se vor face lucrări de întreținere la calea ferată. Potrivit companiei Transferoviar...

 • Lucrările de reabilitare la DN 76, în ritm alert ( 1 Noiembrie 2020 )

  În sfârșit, se mișcă lucrările pe Drumul Național 76 Oradea-Deva! A fost supranumit „dezastrul național”, „drumul rușinii” ori „drumul incompetenței guvernanților”, după ce lucrările de reabilitare, începute în 2007...

 • Protestul locuitorilor din cartierul Aviației, lăsați de R.A.D.E.T. fără apă caldă și căldură ( 3 Noiembrie 2019 )

  Protest al locuitorilor din Aviației, considerat cel mai bogat cartier din București, dar văduvit de mai bine de trei luni, de apă caldă și căldură. Asta, din cauza lucrărilor executate în rețeaua administrată de R.A.D.E.T., care...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2