Date companie
 
 
 
 

Începând de anul viitor, românii vor avea buletine electronice cu cip

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Ianuarie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : buletin, sanatate, cip, card, cetateni, electronic, identitate
 

Schimbări majore, în ceea ce privește actele de identitate ale românilor! Începând de anul viitor, cetățenii României vor fi obligați să aibă buletine electronice cu cip. Acestea vor avea forma și dimensiunea unui card bancar, vor include o imagine facială și două amprente ale posesorului și vor ține și locul cardurilor de sănătate. Astfel de acte de identitate există deja în mai multe țări din Uniunea Europeană, precum Belgia sau Germania. Cu ajutorul noului card, românii vor putea să interacționeze online cu autoritățile administrației publice, indiferent dacă se află pe teritoriul României sau în străinătate.

BIANCA ROTARU, reporter ”Mai exact, indiferent unde s-ar afla, cetățeanul român va putea solicita înmatricularea unui autovehicul, eliberarea unui certificat de cazier judiciar, a unor avize sau autorizații și va putea depune declarații personale prevăzute de lege. În plus, potrivit Ministerului Afacerilor Interne, documentul electronic de identitate va putea fi folosit pentru autentificarea în platforma informatică a asigurărilor de sănătate și, în aceste condiții, va asigura funcționalitatea de card de sănătate.”

Un alt element de noutate îl reprezintă faptul că, începând de anul viitor, cetățenii români vor fi obligați să aibă buletin de la 12 ani, și nu de la 14, așa cum este prevăzut în prezent. Totodată, părintele sau reprezentantul legal al minorului poate opta pentru eliberarea actului de identitate al acestuia și mai devreme de 12 ani, dacă dorește. În cazul în care cetățenii nu vor dori să aibă un buletin electronic, vor putea opta pentru eliberarea unei cărți de identitate simple. Aceasta nu va conține elemente sau date electronice ale posesorului, dar va prezenta, totuși, un grad ridicat de securitate.


Începând de anul viitor, românii vor avea buletine electronice cu cip

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Cumpărarea cu buletinul a cartelelor prepay, neconstituțională ( 18 Februarie 2020 )

  Cumpărarea cartelelor prepay doar cu buletinul este neconstituțională. Curtea Constituțională a respins, marți, cu unanimitate de voturi, Ordonanța de urgență adoptată anul trecut de Guvernul Dăncilă, după cazul de la Caracal.

 • Potențialul tinerilor români, condiționat de educație și sănătate ( 12 Februarie 2020 )

  Cu educația și sănătatea de acum, un copil născut în România, în 2017, va avea, la 18 ani, o productivitate de doar 60% din potențial. Cel puțin așa rezultă din Indexul Capitalului Uman calculat de Banca Mondială, pe baza...

 • Poluarea din București, pericol pentru sănătatea locuitorilor ( 12 Ianuarie 2020 )

  Poluarea din București este unul dintre subiectele dezbătute intens în ultimele zile. Într-o postare pe rețeaua de socializare, Greenpeace România trage un semnal de alarmă, afirmând că măsurile luate de Primăria Capitalei...

 • România este pe ultimul loc la cheltuielile pentru sănătate ( 4 Septembrie 2019 )

  România, în continuare pe ultimul loc în Uniunea Europeană! Potrivit celor mai recente date publicate de Eurostat, suntem ultimii între statele UE în ceea ce privește sumele cheltuite pentru sănătate ca procentaj în PIB.

 • Virusul West Nile face o nouă victimă ( 13 August 2019 )

  Un nou deces provocat de virusul West Nile! O femeie în vârstă de 64 de ani din județul Buzău a murit, la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș, din București. Rezultatele analizelor realizate de la Direcția de Sănătate Publică Buzău...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2