Date companie
 
 
 
 

Începe Festivalul Internațional "Măști europene, la Masca"

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Noiembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : festival, masca, international, trupa, decroux, mim
 

Teatrul Masca vă invită in perioada 8-11 noiembrie la cea de-a opta editie a unui festival internațional de excepție. Evenimentul intitulat "Măști Europene, la Masca" îi are ca invitați speciali pe membrii trupei londoneze "Theatre de l'ange fou", ai carei fondatori, Steven Wasson si Corinne Soum, sunt ultimii asistenti ai marelui mim, actor si profesor Etienne Decroux.

MIHAI MALAIMARE, directorul Teatrului Masca "Este un spectacol mai special, in fiecare an invitam o singura trupa dintr-o tara condusa de un lider capabil sa sustina o dizertatie despre teatrul alternativ din tara respectiva. Anul acesta, lucrurile parca s-au aranjat mai interesant."

"Vis de Prometeu" este spectacolul din festival dedicat vietii lui Etienne Decroux, mostenirii sale artistice si luptei de a face din mim o formă de arta independenta. Dupa cum declarau cei doi membri ai trupei britanice, ideea spectacolului a pornit de la afirmatia lui Decroux, conform căreia mimul are lucruri mai bune de facut decat sa desavârșească o altă artă. Tot in festivalul care incepe joi și se încheie duminică, Teatrul Masca va prezenta "Țara unde ingerii vin degeaba", una dintre premierele acestei stagiuni. Este radiografia unei lumi in care oamenii dorm somnul nefericit al ratiunii, isi ingroapa dreptul la fericire si admit sa fie personajele unei ridicole si tragice comedii despre pierderea oricarei iluzii.

MIHAI MALAIMARE, director, Teatrului "Masca" "Sunt oamenii de teatru capabili sa prezinte structurile teatrale romanesti, atat de solide, atat de adevarate, de corecte sau si le vor narui sub tavalugul mondializarii unul care cel putin in domeniul teatrului este inacceptabil."

Joi, 8 noiembrie, cei care își sărbătoresc ziua numelui cu ocazia Sfinților Mihail și Gavril vor avea intrarea gratuită la spectacole.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2