Elevii de gimnaziu și preșcolarii se întorc, mâine, în școli și grădinițe. Prima operațiune, în dimineața începerii cursurilor, va fi triajul epidemiologic, pentru depistarea copiilor cu seme de îmbolnăvire de gripă.
MIHAI CRAIU, medic primar pediatru, I.N.S.M.C. ”Acest sezon nu este mai grav decât altele, dacă stăm să numărăm emoțional decese și cauze, da, pare diferit de anii trecuți, ceea ce este diferit este că a venit mai repede, dar nu este nici mai grav, nici cu complicații mai multe față de anii precedenți. Trebuie un mesaj de liniște pentru părinți. La sfârșitul epidemiei gripale vor apărea cazurile mai severe și cu potențiale complicații, deoarece scăzând teama, spaima, vor face gripă și cei care s-au ferit de locurile aglomerate.”
Potrivit medicilor, copiii cu vârste sub 5 ani, în special cei cu vârste sub 2 ani, sunt mai expuși riscului de a se îmbolnăvi de gripă și de a dezvolta complicații. Pentru a preveni îmbolnăvirea copiilor, părinții sunt sfătuiți să fie foarte atenți la igienă, să evite locurile aglomerate, în spații închise cum ar fi mall-urile, spațiile de joacă închise ori transportul în comun. De asemenea, se ia în calcul vaccinarea.
MIHAI CRAIU, medic primar pediatru, I.N.S.M.C. ”Cred că vaccinarea unui copil mic, astăzi 9 februarie, este inutilă, dacă mă întrebați ca expert, e prea târziu. Dar persoanele care au factori de risc, deci care ar putea să facă complicații grave ale gripei, pot fi vaccinați.”
În ceea ce privește tipul virusului, cel predominant în România este virusul AH1N1, pandemic, la fel ca în Bulgaria, Serbia, Ungaria sau Republica Moldova.
MIHAI CRAIU, medic primar pediatru, I.N.S.M.C. ”În ultimele zile, numărul de cazuri pare să fi atins un plafon și estimez că lucrurile vor scădea, adică din punct de vedere al cazurilor de gripă confirmate, ele sunt mai multe față de aceeași săptămână a anului trecut, dar suntem într-un plafon față de săptămânile anterioare. Dacă vremea și vacanța vor contribui și ele, o să asistăm la o scădere, începând de săptămâna viitoare, de aceea, cred că trebuie să fim optimiști.”
Potrivit Centrului European de Control al Bolilor Transmisibile, România este țara cu cea mai intensă circulație a virusului gripal din întreaga Uniune Europeană. Circa 100 de persoane au decedat, în acest sezon, din cauza complicațiilor provocate de virusului gripal.
"Un copac, o șansă la un viitor mai verde"! Asociația "Butoiașul cu Zâmbete a lansat un un proiect de responsabilitate socială corporativă prin care pomii și copacii vor prinde rădăcini în curțile școlilor din România.
Incendiu la o școală aflată în renovare din comuna Valea Mare, județul Vâlcea! Un muncitor a suferit arsuri la față. Pompierii au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă și o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime.
Stațiunea Stâna de Vale din județul Bihor se pregătește de Paște, dar peisajul arată ca înainte de Crăciun. Stratul de zăpadă este de aproape 20 de centimetri grosime, iar pârtiile de schi și săniuș sunt raiul iubitorilor sporturilor de iarnă.
Festival-concurs dedicat muzicii, organizat de Școala Atlas, sâmbătă, la Casa de Cultură a Studenților din București! La festivalul-concurs ”Festum Primavaere”, s-au înscris peste 300 de elevi de la școlile din Capitală, la secțiunile incluse în program.
Educație culturală timpurie la Opera Comică pentru Copii, în Capitală! Programul le oferă celor mici primele lor întâlniri cu muzica, teatrul și arta prin spectacole interactive, ateliere creative și multe alte experiențe culturale adaptate vârstei lor.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019