Date companie
 
 
 
 

Închiderea caloriferelor, în scopul micșorării costului facturii, ar putea fi interzisă prin lege

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Februarie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : caldura, lege, calorifere, proprietari, servicii, inchidere, publice, asociatii, vecini, federatia, interzisa, autoritate, reglementare
 

Închiderea caloriferelor pentru a micșora costul facturii ar putea fi interzisă prin lege! Autoritațile vor sa combată, astfel, obiceiul de a beneficia de căldura venită prin pereți din apartamentele vecinilor.

GHEORGHE STĂNESCU, administrator asociație de proprietari "Prin încălzirea mea constantă la 20-22 de grade voi folosi de fapt mai mult, pentru că prin pereți se face un transfer și la vecinii care sunt plecați.

Federația Asociațiilor de Proprietari din România a trimis o plângere către Autoritatea de Reglementare pentru Serviciile Publice, prin care cere să fie luate măsuri, în scopul eliminării posibilității ca locatarii să mai închidă caloriferele. Dacă Autoritatea va da curs solicitării Federației Asociațiilor, în cazul în care, prin oprirea caloriferelor sunt provocate daune materiale vecinilor, cel care oprește căldura este obligat să plătească reparațiile. Nu toata lumea consideră, însă măsura oportună.

VOX "Le inchidem! Am luat-o pe mama în cameră, cu mine. Am o mamă de 82 de ani și am luat-o cu mine în cameră, ca să facem economie.

VOX "Avem repartitoare, da' nu, nu folosim nicio... Le închidem, mai stăm și în frig, ce să facem!"

Situația va fi reglementată printr-un act normativ, astfel încât locatarii să nu își mai închidă caloriferele, iar în spațiile de locuit să fie o temperatură minimă obligatorie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2