Date companie
 
 
 
 

Incidente la pelerinajul Sf. Cuvioase Parascheva, de la Iași

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Octombrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pelerinaj, iasi, parascheva, incidente, cuvioasa
 

Incidente la Iași, unde se desfășoară pelerinajul anual în cinstea Sfintei Cuvioase Parascheva! O femeie a murit, alți credincioși au leșinat, iar un suport pentru lumânări a luat foc. Femeii de 61 de ani i s-a făcut rău în timp ce aștepta la coadă, pentru a ajunge la sfintele moaște.

MARIUS ȚĂRANU, purtător de cuvânt, Gruparea de Jandarmi Bacău ”A fost imediat condusă la punctul de prim ajutor. I s-a făcut rău și, ulterior, a intrat în stop cardiac. La fața locului a sosit și o echipă de terapie intensivă. Au fost efectuate manevre de resuscitare, iar după o oră femeia a decedat.”

VOX ”Dumnezeu s-o ierte! E o tragedie. Vii aici și pleci în sicriu acasă.”

Peste 30.000 de credincioși din toată țara sunt la Iași, în apropierea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Peste noapte, unii au dormit pe unde au apucat, iar alții au petrecut-o în rugăciune.

VOX ”Să ajungem la sfintele moaște, că d-aia am venit, că destul dormim acasă. Nu ne este greu, cu toate că am picioarele frânte amândouă de la genunchi și zisei să mă mai odihnesc puțin.”

VOX ”Sperăm în mai bine, poate măcar la Dumnezeu, dacă la altcineva nu! Avem de toate, mulțumim lui Dumnezeu.”

Sute de mii de credincioși din întreaga țară sunt așteptați în următoarele zile la Iași, pentru a se închina la moaștele Sfintei Parascheva. În perioada pelerinajului, peste o mie de jandarmi și polițiști asigură ordinea publică în zona centrală, iar un elicopter al Ministerului de Interne survolează în permanență orașul. În anii precedenți, pelerinii veniți la Iași din toate colțurile țării au stat și câte 12 ore cozi de kilometri întregi, ca să ajungă la racla cu moaștele Sf. Cuvioase Parascheva.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • În încercarea de a se sinucide, o femeie a pus în pericol tot blocul ( 22 Octombrie 2019 )

  În încercarea de a se sinucide, o femeie din județul Iași a pus în pericol tot blocul. Incidentul a avut loc, luni după-amiază, în localitatea ieșeană Dancu, unde femeia de 44 de ani a încercat toate metodele ca să-și ia viața.

 • Pelerinajul „Calea Sfinților”, pe 25 octombrie ( 21 Octombrie 2019 )

  Capitala se va transforma, la sfârșitul acestei săptămâni, în centru de pelerinaj pentru credincioșii ortodocși din toată țara. Vineri 25 octombrie începe Pelerinajul „Calea Sfinților”, prilejuit de sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie...

 • Pelerinaj de Sfânta Parascheva ( 13 Octombrie 2019 )

  Sărbătoare importantă, astăzi, în rândul credincioșilor! Peste 100 de mii de enoriași s-au strâns la Iași, pentru a participa la cel mai mare pelerinaj ortodox din România, destinat sărbătoririi Sfintei Parascheva, considerată ocrotitoarea Moldovei. Moaștele acesteia, depuse la Catedrala Mitropolitană din Iași, atrag, anual, sute de mii de pelerini. 

 • Oficialii PSD, primiți la Iași, cu insulte și proteste ( 16 August 2019 )

  Viorica Dăncilă, în vizită la Iași, alături de ministrul de Interne, Mihai Fifor și de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. Cei trei social-democrați nu au fost, însă, primiți cu brațele deschise de către ieșeni.

 • Un meteorit de peste opt kilograme, sursa bubuiturii de la Iași ( 18 Iulie 2019 )

  Meteoritul care a căzut, în 9 iulie, la Iași, și care a provocat o bubuitură auzită care a speriat întreg orașul, avea minimum 8 kilograme și cel puțin 16 centimetri diametru, susține Silviu Gurlui, profesor la Facultatea de Fizică din Iași.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2